Korte nieuwsitems

Geschreven op 18-08-2021


De luchthaven Tenerife Zuid kende heel wat problemen afgelopen maandag. Niet vanwege de extreem hoge temperaturen (44,2°C) maar wel door de “windschering”. Dat is een zeer lokale, plotselinge verandering van de wind. Dat kan de windsnelheid of de windrichting zijn of beide tegelijk. Daarom moesten er verschillende vluchten worden omgeleid met de nodige misnoegde pasagiers tot gevolg.

De elektriciteitsrekening van een gemiddelde consument is volgens de gegevens van de ‘Organización de Consumidores y Usuarios’ (OCU) met 25% gestegen, vergeleken met dezelfde periode van het voorgaande jaar, als gevolg van de forse stijging van de elektriciteitsprijs tot nu toe in 2021.

Het levenloze lichaam van een 60-jarige vrouw werd maandag rond 15.00 uur gevonden op de weg La Piconera in de baranco Fataga in de gemeente San Bartolomé de Tirajana op Gran Canaria. De bestuurder van een quad ontdekte het lichaam en verwittigde de hulpdiensten. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

De brandweer van Arinaga op het eiland Gran Canaria heeft maandag twee wandelaars gered die werden verrast door de hitte. Een van hen had een hitteberoerte en moest worden overgebracht naar het ziekebnhuis.

De brandweer van Tenerife moest dinsdagochtend vroeg ingrijpen bij drie branden die plaatsvonden op het eiland, waarvan de belangrijkste de uitbraak was die ontstond in de Camino de Chasna in La Orotava. Even brak er paniek uit omdat het risico op branden erg groot is door het warme weer en de krachtige wind maar door de snelle interventie van de brandweer konden de branden vrij snel worden geblust.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft gemeld dat meer dan 70 procent van degenen die op dit moment op de archipel met Covid-19 in het ziekenhuis werden opgenomen, niet zijn ingeënt. Het percentage loopt zelfs op tot 77 procent bij de patiënten die zijn opgenomen op de intensive care.

De Canariërs hebben in minder dan een maand meer dan 64.000 antigeentesten gekocht sinds deze verkocht worden in de apotheken op de Canarische Eilanden.

De Nationale Politie heeft vorige week in de provincie Santa Cruz de Tenerife 136 processen-verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van een masker en het organiseren van illegale feesten in recreatiegebieden en op de stranden.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden meldde dinsdag dat de verpleegteams van de Canarische Gezondheidsdienst tot maandag 2.783.279 doses vaccins hebben toegediend en dat 68,8% van de bevolking volledig is gevaccineerd.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).