De fruitboeren in Anaga zijn wanhopig

Geschreven op 19-08-2021Het probleem van de wilde geiten in Anaga speelt al jaren, maar de inwoners zeggen dat ze "deze situatie niet meer aankunnen". Andrés Hernández, voorzitter van de ‘Asociación de Vecinos Los Valles del Sur de Anaga’, vraagt ​​om hier een einde aan te maken omdat het steeds erger wordt en, belangrijker nog, niemand een oplossing voor het probleem biedt.

De zaak is ingewikkeld. Deze wilde dieren zijn erin geslaagd om vrij rond te lopen en komen in de zomer tot in de boomgaarden, wat een echt probleem is voor de eigenaren. Ze eten bladeren en fruit van de fruitbomen waardoor de oogst van het jaar kan verloren gaan. Ze eten zelfs de bast van de boom waardoor deze kan afsterven. We hebben het over bomen van 15 tot 20 jaar oud, zegt Hernández.

Maar deze wilde geiten tasten niet alleen de gewassen aan maar ook de landbouwinfrastructuren. Ze veranderen de verbindingen van de irrigatie-infrastructuur, waardoor water verloren gaat, nog belangrijker in de zomer.

Andrés heeft al contact opgenomen met de overheidsinstellingen en de stad Santa Cruz de Tenerife heeft hem laten weten dat ze contact zouden opnemen met het departement Milieu, maar voorlopig wacht hij nog altijd op een antwoord.

Hij betreurt dat het "het verhaal van alle zomers is" en voelt zich radeloos en moe. Ik slaap bijna niet meer om de fruitbomen te bewaken. Maar het aantal wilde geiten neemt steeds toe en ik kan dit niet lang meer volhouden, zo zegt Andrés.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).