Korte nieuwsitems

Geschreven op 20-08-2021De Canarische Eilanden bereikten gisteren de mijlpaal van meer dan 70% van de doelpopulatie ouder dan 12 jaar (1.374.040 personen) die volledig is ingeënt tegen SARS-CoV-2. Daarnaast zijn er 1.591.323 mensen met minimaal één dosis, of 81%.

De middelbare school in Guaza is het enige onderwijscentrum dat volledig met geprefabriceerde modules is gebouwd en zal naar verwachting volgend jaar zijn deuren sluiten nadat het ministerie van Onderwijs en het bouwbedrijf, Proyecon Galicia SA, een principeakkoord hebben bereikt om de werkzaamheden van de nieuwe school in Cho-Parque La Reina verder te zetten. De werken lagen meer dan twee jaar stil, nadat het bouwbedrijf om een ​​wijziging van het project en een opwaartse herziening van het budget had gevraagd.

De elektriciteitsrekening van een gemiddelde gebruiker op de Canarische Eilanden in augustus zal de duurste zijn in de geschiedenis met een stijging tot nu toe deze maand van 43,7% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, volgens gegevens van’ Facua-Consumidores en Accion’.

Een Fransman van 43 jaar is overleden en een vrouw is ernstig gewond geraakt in het zuiden van Gran Canaria, na de botsing van twee jetski's in de buurt van de haven van Pasito Blanco in de gemeente San Bartolomé de Tirajana, zo meldde de nodddienst 112.

Agenten van de Guardia Civil hebben een man aangehouden bij een politiecontrole op La Palma met 206 kilo hasj en 4,20 kg. heroïne in zijn wagen. De bestuurder gedroeg zich verdacht en de agenten dachten dat hij mogelijk onder invloed van alcohol was.

De brand op La Palma wordt als gecontroleerd beschouwd, en is ondertussen gedaald naar niveau 1. De grondtroepen doen er alles aan om reactivering te voorkomen. 60 woningen werden reeds getroffen door de brand.

De Marokkaanse autoriteiten hebben de afgelopen 24 uur in Tarfaya in het uiterste zuiden van het land 93 migranten aangehouden die in drie afzonderlijke boten naar de Canarische Eilanden wilden vertrekken.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).