Veertig vermiste migranten en één overlevende na kapseizen van een boot

Geschreven op 20-08-2021Minstens 39 mensen zijn omgekomen door uitdroging of verdrinking in de Atlantische Oceaan in een nieuwe tragedie op de migratieroute naar de Canarische Eilanden. De opblaasbare boot, waarin ze zaten, kapseisde en slechts één vrouw heeft zich weten te redden.

Een olietanker merkte de boot op op ongeveer 250 kilometer van Gran Canaria en bracht de Spaanse autoriteiten op de hoogte, die de kapitein van de olietanker de opdracht gaven bij de overlevende te blijven zonder te proberen haar aan boord te krijgen tot de reddingshelikopter arriveerde.

Salvamento Marítimo was van mening dat het voor een koopvaardijschip van die omvang (183 meter lang) zeer gevaarlijk was om een ​​dergelijke operatie uit te voeren in omstandigheden van sterke deining.

In de boot, die nauwelijks nog boven water bleef, lag de vrouw en twee levenloze lichamen van een man en een vrouw van rond de 20 jaar. Ze werd per helikopter overgebracht naar het ‘Hospital Insular de Gran Canaria’ met ernstige uitdrogingsverschijnselen. Later vertelde de vrouw dat er in totaal 40 migranten in de boot zaten toen ze zijn vertrokken.

Nog maar een week geleden verdronken vier immigranten in zee toen een ander koopvaardijschip, de Ever Grace, probeerde om 34 mensen te redden in een rubberboot op 650 kilometer van de Canarische Eilanden, ten noorden van Nouadhibou. Negen inzittenden van die boot waren de dagen voordien reeds gestorven nadat ze twee weken op drift waren geweest, zonder water of voedsel.

De afgelopen weken zijn er vanaf de kust tussen Tarfaya (Marokko) en El Aaiún (Sahara) meerdere opblaasboten vertrokken naar de Canarische Eilanden waar geen nieuws over is. Dit is de kortste weg om de Canarische Eilanden te bereiken vanaf de kust van Afrika (100 tot 125 kilometer om Fuerteventura te bereiken). Maar deze opblaasboten zijn niet geschikt  voor de open oceaan en zijn vaak overbelast met meer dan vijftig mensen aan boord.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).