Korte nieuwsitems

Geschreven op 21-08-2021In het licht van de opmerkelijke temperatuurdaling gisteren op de Canarische Eilanden, heeft het directoraat-generaal Veiligheid en Noodsituaties van de autonome regering gisteren het maximale alarmniveau voor het risico van branden verlaagd op de eilanden Tenerife, Gran Canaria, El Hierro, La Gomera en La Palma. Dit brengt met zich mee dat bospaden en wandelwegen terug worden geopend.

De hulpdiensten van Tenerife hebben drie zwemmers uit de zee gered die in nood waren in de ‘Cueva El Tancón’ in Santiago del Teide. Ondanks het verbod om daar te zwemmen wegens de sterke zeestromingen, waagden 4 personen zich in het water. Een vrouw kreeg een hartstilstand en werd in kritieke toestand afgevoerd en 2 andere personen konden op het nippertje door de hulpdiensten worden gered. Een vierde persoon is momenteel nog steeds vermist.

Een 24-jarige windsurfer is ernstig gewond geraakt na een ongeval op het strand Risco el Paso de Pájara, op het eiland Fuerteventura, zo meldde de nooddienst 112. Het slachtoffer liep hierbij een ernstig rugletsel op en werd per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft donderdag besloten om alle eilanden op hetzelfde alarmniveau te houden. Zo blijven Gran Canaria en Tenerife op niveau 4, Fuerteventura op 3; La Palma, Lanzarote en La Graciosa op 2 en La Gomera en El Hierro op alarmniveau 1.

CaixaBank keurde donderdag een hulpplan van 25 miljoen euro goed voor degenen die getroffen zijn door de brand die deze week plaatsvond op het eiland La Palma, waarbij er schade was aan "talrijke" huizen en boerderijen, evenals eigendommen en persoonlijke bezittingen.

81% van degenen die in de afgelopen twee weken op de intensive care met Covid-19 werden opgenomen, was niet ingeënt. De leeftijd van de gehospitaliseerde patiënten neemt toe en Volksgezondheid is van mening dat de opheffing van de beperkingen ertoe hebben bijgedragen dat de jonge bevolking de oudere mensen heeft besmet.

De luchtvaartmaatschappijen handhaven over het algemeen hun vluchtschema's, ondanks het feit dat de meeste vliegtuigen de Canarische Eilanden aankomen en verlaten met slechts 50% bezetting. De onzekerheid over de beperkingen blijven buitenlandse toeristen ontmoedigen die hun zomervakantie op de eilanden willen doorbrengen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).