Optimisme groeit voor het toeristische winterseizoen

Geschreven op 20-08-2021Na een zomer op halve kracht, zoals werd verwacht, blijft de toerismesector van de Canarische Eilanden haar vertrouwen behouden in het komende winterseizoen. Volgens verschillende geraadpleegde bronnen groeit het optimisme door het feit dat de reserveringen, die maanden geleden reeds zijn gemaakt voor de winterperiode, niet worden geannuleerd zoals vorig jaar rond deze tijd massaal het geval was.

De hoop op herstel van het toerisme in het laatste kwartaal van het jaar neem toe, al blijft alles afhangen van de epidemiologische evolutie, de opmars van de vaccinaties en de mogelijke mutaties van het virus.

De Canarische Eilanden zijn erin geslaagd de incidentie van het virus terug te brengen tot 98,16 gevallen per 100.000 inwoners op zeven dagen. Als de daling in september wordt verdergezet, dan zou de incidentie opnieuw onder de 50 kunnen dalen, een niveau dat als optimaal wordt beschouwd.

De reserveringen nemen "beetje bij beetje" toe en volgens het laatste rapport van het Travelgate X-platform zijn de Canarische Eilanden de vierde Spaanse regio met de meeste boekingen in de eerste week van augustus, goed voor 14%.

Niet alleen de toeristische sector van de Canarische Eilanden kijkt met optimisme en hoop naar het winterseizoen van de eilanden, ook de touroperators beginnen meer vluchten in te plannen naar de Canarische Eilanden.

Er hangt echter op korte termijn nog één donkere wolk boven het hoofd, namelijk de mogelijkheid dat het Verenigd Koninkrijk Spanje, en daarmee ook de eilanden, terug als rode zone aangeeft bij de volgende beoordeling op 25 augustus.

Zoals gisteren werd bekendgemaakt, testte 3% van de toeristen die in juli vanuit Spanje naar het Verenigd Koninkrijk terugkeerden positief, twee keer zoveel als degenen die terugkeerden van andere bestemmingen, wat de verandering van risiconiveau zou kunnen motiveren.

Volgens de geraadpleegde bronnen zijn de eilanden Lanzarote en Tenerife degenen die het meest bezorgd zijn vanwege hun grote afhankelijkheid van het Britse toerisme. Het feit dat 50% van hun bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk komt, is een risicofactor.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).