Niemand wil aan Pedro een appartement verhuren op Tenerife

Geschreven op 22-08-2021De Spaanse grondwet zegt in artikel 47 dat alle Spanjaarden recht hebben op fatsoenlijke en adequate huisvesting. Dit is precies wat Pedro vraagt, een 34-jarige jongeman die vijf maanden geleden geen andere mogelijkheid had dan met zijn 21-jarige broer en hun drie honden in een hut op een strand in het zuiden van Tenerife te gaan wonen.

Bijna een half jaar geleden verloor Pedro zijn baan en werd hij zijn huis uitgezet. Van de ene op de andere dag woonde hij in een kleine houten hut die hij op een strand vond.

Ondertussen heeft hij een nieuwe job gevonden en wat dat betreft is hij gelukkig. Hij heeft een kelnerscontract van 40 uur per week in Tajao maar... geen huis.

Hij vindt niemand die bereid is om aan hem een flat te verhuren als ze erachter komen dat hij momenteel op het strand woont en dit maakt hem radeloos. Hij verzekert dat hij "fysiek en emotioneel moe" is en dat het heel moeilijk is om zo te leven.

Ik heb iemand nodig die me helpt en me de kans geeft om een appartement te huren waar ik ‘waardig’ kan leven, maar dat is heel moeilijk. Een fatsoenlijke woning, dat is wat Pedro wil. Hij is ontroostbaar en huilt als hij zegt dat deze situatie hem verhindert om zijn twee- en driejarige kinderen te zien.

Hij vertelt dat de kinderen bij hun moeder zijn en dat hij ze niet mee naar het strand kan en wil nemen, omdat het voor hen geen leven is. Hij zou ze graag bij zich hebben en voor ze zorgen, maar de situatie laat dat op dit moment niet toe.

Pedro is wanhopig. Zijn stem breekt wanneer hij probeert uit te leggen dat hij een jonge, enthousiaste en hardwerkende persoon is. Hij is een vechter die uit deze benarde situatie wil komen, koste wat het kost.

Terwijl ik aan het werk ben, blijft mijn broer op het strand, zodat niemand ons berooft, zoals onlangs nog is gebeurd. We hadden een kleine motor die ons licht gaf en waarmee we de batterij van onze mobiele telefoons konden opladen, maar op een dag toen we terugkwamen, was alles weg.

Pedro is een verantwoordelijke persoon. Mensen die hem kennen, bevestigen dat. Zowel de directeur van de NGO Juntos Somos Más, Nuri Díaz, die hen helpt, als de bazen van Pedro, die hij “enorm dankbaar” is voor het vertrouwen dat ze in hem hebben gesteld en die zijn situatie kennen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).