De goedkoopste gemeente om een huis te kopen op de Canarische Eilanden ligt in Tenerife

Geschreven op 22-08-2021El Tanque, op het eiland Tenerife, is volgens een rapport van Idealista de goedkoopste gemeente op de Canarische Eilanden om een ​​huis te kopen, met een prijs van ongeveer 907 euro per vierkante meter.

In heel Spanje ligt de goedkoopste gemeente in de provincie Toledo, namelijk El Carpio de Tajo, waar de verkoopprijs gemiddeld rond de 304 euro/m2 ligt. Op de tweede plaats staat Barruelo de Santullán (383 euro/m2), Cebolla in Toledo (401 euro/m2), Almadén (407 euro/m2) en Herencia (413 euro/m2) in de provincie Ciudad Real.

De gemeente El Tanque ligt in het noordoosten van Tenerife in de streek Icod-Daute-Isla Baja. Het beslaat een oppervlakte van 23,65 km2 en grenst aan Santiago del Teide, Garachico en Los Silos. Het historische centrum, vooral het gebied El Tanque Bajo bezit een rijk architecturaal erfgoed uit de 16de eeuw. Men denkt dat het dorp haar naam te danken heeft aan een vijver (estanque of tanque) die Garachico van water voorzag.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).