Korte nieuwsitems

Geschreven op 22-08-2021Lidl verdubbelde zijn inzet op de Canarische Eilanden: het creëerde 350 nieuwe banen en investeerde meer dan 100 miljoen euro in de eilanden. De supermarktketen heeft meer dan 55 miljoen geïnvesteerd in zijn uitbreidingsplan op de Canarische Eilanden en heeft daarmee zijn tweede logistieke platform op de eilanden ingehuldigd. Er werden twee nieuwe winkels geopend in Antigua (Fuerteventura) en Melenara (Gran Canaria) en er werden het afgelopen jaar 350 nieuwe banen gecreëerd.

Op de Costa del Silencio in de gemeente Arona op Tenerife werd vrijdagnamiddag een grote reddingsactie opgezet omdat vier zwemmers in zee in de problemen waren gekomen. Ze konden uiteindelijk allemaal worden gered, twee door de helikopter van Salvamento Marítimo, één door een jetski van de brandweer van Tenerife en de vierde door een strandwacht.

Een 45-jarige man is ernstig gewond geraakt nadat hij in het water dook in het natuurlijke zwembad ‘Caletón de Garachico’ op Tenerife, zo meldde de nooddienst 112. Hij liep hierbij een zeer zware hoofdwonde op en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Een reddingsboot van Salvamento Marítimo heeft een ‘cayuco’ met 55 migranten begeleid naar de haven van Los Cristianos. Onder de inzittenden bevonden zich 46 volwassen mannen, twee minderjarigen waaronder één baby en 7 vrouwen. Een hoogzwangere vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De Cabildo heeft besloten de’ Barranco de Masca’ dit weekend te sluiten uit veiligheidsoverwegingen vanwege het risico op brandgevaar, al is het risiconiveau gedaald tot 1.

Leden van de ‘Grupo Especial de Actividades Subacuáticas’ (GEAS) van de Guardia Civil hebben vrijdagochtend in de vroege uurtjes het levenloze lichaam gevonden van de jonge Italiaan die donderdagmiddag is verdronken in de grot van El Tancón in de gemeente Santiago del Teide. In de afgelopen vier jaar zijn er hier al vijf mensen om het leven gekomen.

Het niveau van tevredenheid van patiënten die in 2020 in de Canarische ziekenhuizen zijn opgenomen, is gestegen van 8,66 naar 8,76 punten. Dit blijkt uit het tevredenheidsonderzoek waaraan 3.055 personen hebben deelgenomen, waarvan 51% vrouwen en 49% mannen.

De Nationale Politie heeft vier migrantensmokkelaars van sub-Sahara-afkomst gearresteerd die grof geld verdienden met de organisatie van clandestiene overtochten naar de Canarische Eilanden. Er werd een onderzoek gestart nadat op 10 augustus een boot met 72 immigranten aan boord aankwam in de haven van Los Cristianos.

Vrijdag rond 17.00 uur hebben drie moedige personen op het strand van La Laja op Gran Canaria twee kinderen en een volwassene van de verdrinkingsdood gered. De twee kinderen waren in zee in de probemen geraakt en een derde persoon, die de kinderen wilde redden, kwam zelf ook in de problemen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).