Duitsland schrapt de Canarische Eilanden van de rode lijst

Geschreven op 21-08-2021Duitsland maakte vrijdag bekend dat het vanaf vandaag de Canarische Eilanden, evenals Catalonië, Asturië, Castilla-La Mancha en Valencia van zijn lijst van risicogebieden zal schrappen, maar dat de rest van Spanje in deze classificatie blijft staan.

Dit meldde het ‘Instituto Robert Koch’ bij de publicatie van de wekelijkse update van de lijst met risicogebieden, een classificatie die het samen met de ministeries van Buitenlandse Zaken, Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken uitwerkt.

Deze wijziging betekent dat reizigers ouder dan 12 jaar, die uit deze autonome gemeenschappen komen, niet langer tien dagen in quarantaine hoeven te gaan bij hun aankomst in Duitsland (vijf als ze op de vijfde dag een negatieve test presenteren).

Het voorleggen van een negatieve test of een vaccinatiebewijs bij binnenkomst in het land is echter nog steeds een verplichte vereiste.

Het is moeilijk in te schatten welk het onmiddellijke effect van deze beslissing kan hebben op het Duitse toerisme op de Canarische Eilanden, maar het is in ieder geval een zeer gunstig voorteken voor het komende winterseizoen, het belangrijkste voor de eilanden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).