De Belgische Brigitte Gypen, de grote bezieler van de ‘race tegen borstkanker’

Geschreven op 24-08-2021Het grootste sportevenement in Europa om geld in te zamelen voor onderzoek tegen borstkanker is al begonnen met aftellen. De deelnemers aan de virtuele solidariteitsrace, die tussen 26 september en 10 oktober het Europese continent zal doorkruisen, kunnen zich inschrijven op de website www.carreraporlavida.org

Gedurende die 15 dagen zullen in totaal 32 landen, via verschillende organisaties en stichtingen die zich inzetten voor de uitroeiing van borstkanker, met elkaar communiceren via video's en foto's op sociale netwerken.

Brigitte Gypen, voorzitster van de Canarische Stichting ‘Carrera por la Vida’, en haar team bereiden zich voor om er opnieuw een groot succes van te maken. Vóór de pandemie bracht deze activiteit een grote roze vloed van mensen samen in Playa de las Américas bestaande uit meer dan 5.000 deelnemers. Maar sinds Covid-19 zich over de hele wereld verspreidde, heeft het liefdadigheidsinitiatief de sprong gemaakt naar internet en sociale netwerken.

Vorig jaar werd de Canarische stichting gekozen om Spanje te vertegenwoordigen in de ‘Race for the cure’, de officiële naam van de virtuele race, gepromoot door het netwerk Think Pink Europe. Dit jaar is onze slogan: Un paso más – Een stap meer, zegt Brigitte Gypen. Nog een extra stap om meer geld in te zamelen en meer mensen te helpen.De face-to-face race was altijd een groot gebeuren waarbij we elkaar knuffels gaven en emoties deelden. Maar in tijden van Covid moeten we wedden op een ander, veiliger format, waarin ook positieve gevoelens en solidariteit naar boven komen, zegt Gypen, die de virtuele wandelaars aanmoedigt om zich zo snel mogelijk via het internet te registreren met de aankoop van een nummer voor vijf euro. Uiteraard mag je een extra ​​donatie doen en we verwelkomen iedereen die wil helpen met open armen omdat we helaas allemaal vrouwen en mannen kennen die borstkanker hebben of hebben gehad, aldus Gypen.

De Canarische Stichting ‘Carrera por la Vida’ wist vorig jaar 17.000 euro op te halen met de deelname van meer dan 2.500 mensen. Dit jaar is het doel van de organisatie om 20.000 euro op te halen met ruim 3.000 deelnemers. Een deel van dat bedrag gaat naar organisaties en ziekenhuizen die strijden tegen borstkanker en een ander deel om patiënten met de ziekte te helpen, evenals voor bewustmakingscampagnes.

Voor Brigitte Gypen is het meer dan ooit nodig om te helpen met initiatieven zoals Think Pink Europe. Het is heel belangrijk en het geeft ons een goed gevoel. We kunnen een beetje of veel helpen, maar het feit dat we het doen, is al buitengewoon en het geeft ons gemoedsrust.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).