Korte nieuwsitems

Geschreven op 23-08-2021Eén dag nadat een jonge man was verdronken in de ‘cueva del Tancón’ in Santiago del Teide en drie andere mensen op het nippertje konden worden gered, waren er opnieuw mensen die de verbodsplaten negeerden en zich in het water waagden op deze aantrekkelijke maar zeer gevaarlijke plek.

Van januari tot juni heeft het ‘Hospital Universitario de Canarias’ (HUC) 10.212 operaties uitgevoerd, wat een stijging van 37,5% betekent of 2.700 interventies meer in vergelijking met dezelfde periode van het voorgaande jaar. De gemiddelde vertraging op de wachtlijst voor chirurgische ingrepen is hierdoor met meer dan 23 dagen verminderd.

Een 17-jarige jongeman raakte maandagmorgen gewond aan het hoofd toen hij met zijn motorfiets in aanvaring kwam met een auto in Los Realejos. Hij werd overgebracht naar Hospiten Bellevue.

Een crimineel, die door verschillende rechtbanken op het vasteland wordt gezocht om minstens twee gevangenisstraffen uit te zitten, is gearresteerd in een hotelcomplex in Maspalomas op Gran Canaria. Hij was er naartoe gereisd met valse documenten samen met een vrouw voor wie hij een straatverbod had. Het management van het hotel had de politie verwittigd nadat de twee ruzie hadden gekregen.

Een 35-jarige man is gewond geraakt nadat hij zondagavond rond 01.42 uur met een mes in zijn been werd gestoken in de avenida Santiago Puig in Playa de las Americas op Tenerife. Hij werd overgebracht naar Hospiten Sur. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Salvamento Marítimo heeft zondagavond een boot met 55 migranten gered en afgeleid naar de haven van Puerto de Rosario op Fuerteventura. Het gaat om 45 mannen, 7 vrouwen en 3 kinderen van sub-Sahara afkomst. Kort daarop werd er nog een tweede boot gelokaliseerd met 61 migranten aan boord, waaronder 12 vrouwen en 49 mannen. Eén van hen moest worden opgenomen in het ziekenhuis.

De Canarische Eilanden is de tweede regio met de laagste cumulatieve incidentie van heel Spanje. Rekening houdend met de cijfers van afgelopen vrijdag staat Asturië op de eerste plaats met 60,46 gevallen per 100.000 inwoners op 7 dagen, gevold door de Canarische Eilanden (98,35), de Valenciaanse Gemeenschap (106,64) en Catalonië (122,41).

In de gemeente La Matanza op Tenerife zijn acht puppy 's gevonden in een zak. Het zijn nog erg jonge hondjes en ze moeten zelfs nog met de fles gevoed worden. Brigada Animalista, dat ook de medewerking van de burgers heeft gevraagd om de verantwoordelijken te vinden, heeft veel donaties ontvangen om de puppy's te voeren en heeft ondertussen al onderdak voor de dieren gevonden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).