De ‘Abama Tennis Academy’ wordt een referentie in het wereldtennis

Geschreven op 24-08-2021Professioneel tennis op hoog niveau keert dit najaar terug naar de Canarische Eilanden in de Abama Tennis Academy in de gemeente Guía de Isora op Tenerife. In de week van 18 tot 24 oktober is er een damestoernooi van de WTA 250 Tour en slechts een week later, tussen 1 en 7 november, is er een mannentoernooi van de ATP Challenger Tour.

De directeur van beide toernooien is de Gran Canaria-speler David Marrero, voormalig nummer 5 van de wereld in het dubbelspel.

Het 'Tenerife Ladies Open', zoals dit op hardcourt te spelen damestoernooi heet, is het tweede WTA 250-toernooi in Spanje na de ‘Mutua Madrid Open’ afgelopen voorjaar en een voorbeeld van de sterke promotie en de opkomst van het vrouwentennis in Spanje.

Abama Tennis, dat zijn deuren opende in 2005 en onlangs zijn faciliteiten heeft gerenoveerd, is een uniek complex op de Canarische Eilanden met topfaciliteiten, waaronder 7 Flexi-Pave-banen (algemeen bekend als fast track, dezelfde als op de US Open), vier padelbanen, een rustruimte voor de spelers, tribunes met een capaciteit van 600 toeschouwers op het centre court, kleedkamers, tuinen en parkeerplaatsen.

Aan het hoofd van Abama Tennis staat Brendan Breen, die verklaarde dat het organiseren van deze twee professionele toernooien in Abama een geweldige kans is om de mogelijkheden, die de archipel heeft om professionele tennisevenementen te organiseren, zichtbaar te maken en om het toerisme op de Canarische Eilanden, en vooral op Tenerife, in de kijker te plaatsen.

We hebben hard gewerkt zodat Abama Resort Tenerife beschikt over eersteklas tennissportfaciliteiten waar professionele toernooien kunnen georganiseerd worden. Dit is ook een geweldige kans voor de Canarische fans om te genieten van toptennis en het is ongetwijfeld een unieke gelegenheid om tennis te promoten op de Canarische Eilanden, zo besluit Breen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).