Een Canarisch strand behoort tot de 5 verborgen schatten van Spanje

Geschreven op 25-08-2021


Met het idee om verborgen hoekjes te ontdekken in Spanje en deze te delen met iedereen is de krant El País een zoektocht opgestart naar de "5 verborgen schatten" van Spanje.

In een atypisch seizoen voor het toerisme is het essentieel om onze blik op onze geografie terug te krijgen, zegt El País. Van half juni tot begin augustus kon iedereen afbeeldingen van hun verborgen hoekjes van de Spaanse geografie delen via Instagram met de hashtag #TuRincónOculto.

En jawel, Playa de Echentive in het zuiden van La Palma werd door de deelnemers gekozen als één van de vijf verborgen schatten van Spanje. De andere vier verborgen natuurlijke juweeltjes die de prestigieuze lijst delen met het palmstrand zijn: het Pantano de Eriste (Huesca), het Palacio Episcopal de Astorga (León), de Dragón de la Calderona (Comunidad Valenciana) en de desfiladero de Urrácal (Almería).

Het strand Echentive is een van de modernste stranden van het eiland, dat in 1971 ontstond na de uitbarsting van de vulkaan Teneguía. Het maakt deel uit van het ‘Monumento Natural de los Volcanes de Teneguía’ en is ongeveer 275 meter lang en ondanks zijn wilde uitstraling is het gemakkelijk te bereiken met de auto of via wandelpaden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).