Korte nieuwsitems

Geschreven op 25-08-2021


Ongeveer 200 mensen kwamen afgelopen weekend langs op de ‘vacuguagua’ om een inspuiting te krijgen met het vaccin tegen Covid-19. De bus doet de volgende dagen verschillende plaatsen aan zoals de Plaza del Cristo in La Laguna en nadien de dorpen Bajamar en Punta del Hidalgo, evenals het winkelcentrum Alcampo. Op vrijdag vind je de vacuguagua aan het strand van Las Teresitas, op zaterdag in Radazul (El Rosario) en op zondag in Candelaria.

De Zwitserse vrouw, die afgelopen donderdag op het nippertje kon worden gered uit het natuurlijke zwembad ‘Charco El Tancón’, is overleden in het ziekenhuis Nuestra Señora de Candelaria. Een tweede persoon kwam vast te zitten in de holte en zijn levenloze lichaam werd vrijdag reeds uit zee gehaald.

Twee vrouwen van 42 en 63 jaar zijn gearresteerd op Fuerteventura voor oplichting voor zo'n 29.000 euro door villa’s aan te bieden voor vakantieverhuur die niet van hen waren. Ze gebruikten foto’s van andere websites en meer dan 30 mensen werden het slachtoffer van deze oplichters.

Een 50-jarige vrouw is dinsdag zwaargewond geraakt nadat ze werd aangereden door een auto op de Rambla Bentacayse in Santa Cruz. Ze werd met een ernstige ribblessure overgebracht naar het ziekenhuis.

Een boot met vijftig immigranten aan boord arriveerde dinsdag op eigen kracht op het strand van El Jablillo in de gemeente Teguise op Lanzarote, waarna de meeste inzittenden meteen op de vlucht sloegen. Vijf van hen werden overgebracht naar het ziekenhuis. De vraag naar meer controle groeit om te vermijden dat migranten ongezien op de eilanden kunnen toekomen.

De Duitse man, die wordt beschuldigd van ontvoering van zijn twee kinderen van 11 en 10 jaar oud en in Tenerife werd gezocht, is uiteindelijk opgepakt in Portugal nadat hij daar was ingecheckt in een hotel. Alle hotels in de EU zijn immers verplicht de inreisrapporten en reizigersgegevens naar de politie te sturen waardoor de man kon worden opgespoord.

Een 23-jarige jongen is dinsdag rond 18.00 uur ernstig gewond geraakt aan zijn rug nadat hij van een muur van anderhalve meter hoog in zee dook aan het strand van La Puntilla in de wijk San Cristóbal de Las Palmas de Gran Canaria.

Daden van vandalisme en de vernietiging van het natuurlijke erfgoed van de Canarische Eilanden gaan door. Dit keer deed het onaangename nieuws zich voor in La Graciosa, waar verschillende minderjarigen zijn 'betrapt' op het schrijven van hun naam met graffiti op de Montaña Amarilla, een beschermd natuurgebied.

Puerto de la Cruz ontving in juli van dit jaar twee keer zoveel toeristen als het hele noorden van het eiland in dezelfde maand van vorig jaar. Uit de gegevens van het ‘Instituto Canario de Estadística’ (ISTAC) blijkt dat 40.667 reizigers een bezoekje hebben gebracht aan de stad waarvan 13.377 buitenlanders, 18.221 staatsburgers en 9.069 inwoners van de Canarische Eilanden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).