De haven van Los Cristianos is te klein

Geschreven op 26-08-2021


Het tafereel herhaalt zich meestal voor en na het vertrek van de schepen: verkeerschaos, wachtrijen van voertuigen, fluitjes, een onaangename lucht... De haven van Los Cristianos is te klein geworden voor het enorme aantal passagiers en voertuigen die er elk jaar passeert.

De statistieken bevestigen het gevoel dat vertegenwoordigers van overheden, politici en zakenlieden al jaren aan de kaak stellen. De laatste die dit op een zeer krachtige manier deed, was afgelopen vrijdag Casimiro Curbelo, president van de Cabildo de La Gomera. De mensen kunnen deze chaos niet langer verdragen elke keer dat er een boot aankomt of vertrekt, aldus Curbelo.

Met een gebied dat 17 keer kleiner is dan de haven van Santa Cruz de Tenerife komen er in de haven van Los Cristianos meer passagiers toe dan in de hoofdstad van Tenerife, de cruisetoeristen niet meegerekend. Tussen 2015 en 2020 passeerden 9,1 miljoen passagiers de beperkte faciliteiten, met een jaarlijks gemiddelde van 1,52 miljoen.

Iedereen is het erover eens dat de haven van Los Cristianos dergelijke verplaatsingen van mensen en voertuigen niet kan blijven opnemen, aangezien het het enige maritieme verbindingspunt is tussen Tenerife en de andere eilanden in de provincie: La Gomera, La Palma en El Hierro.

En nog minder wanneer het in het hart van een van de meest bevolkte toeristensteden van de Canarische Eilanden ligt. Los Cristianos heeft 16.000 inwoners en er is geen enkele mogelijkheid tot uitbreiding. Met één enkele aanlegsteiger, geklemd tussen het strand van Las Vistas, het stadscentrum en het strand van Los Cristianos, heeft deze haven, die is ontstaan als een toevluchtsoord voor vissers, nog een ander ernstig probleem: de files en de verbindingen met de autostrade. Een echte bottleneck.

Een oplossing die wordt verdedigd door de overheden en de meeste ondernemers, waaronder de president van La Gomera zelf, is de bouw van de haven van Fonsalía in de nabijgelegen gemeente Guía de Isora, die het mogelijk maakt om de haven van Los Cristianos te ontlasten.

Maar zoals algemeen bekend, zijn er tal van milieubewegingen die zich hiertegen verzetten. De impact van de haven van Fonsalía zou nefast zijn voor de beschermde zeestrook tussen Tenerife en La Gomera waar grote populaties van walvisachtigen te vinden zijn. Op 27 januari werd de zuidwestkust van het eiland uitgeroepen tot werelderfgoed voor walvissen, het eerste zeegebied in Europa dat deze status heeft verkregen.

Een andere oplossing die op tafel werd gelegd door de burgemeester van Granadilla de Abona is om de haven van Granadilla verder af te werken en aan te passen om passagiersschepen te kunnen ontvangen. Een groot voordeel is trouwens ook de vlotte verbinding met de autostrade (TF-1).

Het is duidelijk dat het laatste woord hierover nog niet gezegd is en we zullen zien wie er aan het langste eind trekt.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).