TripAdvisor plaatst het Palmetum onder de beste attracties

Geschreven op 27-08-2021


Het Palmetum in de hoofdstad van Tenerife wint opnieuw de ‘Traveler Choice’-prijs die het in 2019 voor het eerst ontving van Tripadvisor, dat zich toelegt op het internationaal promoten van plaatsen die de interesse van toeristen hebben gewekt omdat het attracties zijn die telkens opnieuw voor fantastische ervaringen zorgen, legt de schepen van de stad, Alfonso Cabello, uit.

Het Palmetum van Santa Cruz is een uniek project in de wereld, dat een vuilnisbelt heeft getransformeerd tot een ruimte voor ontspanning en botanische cultuur. In de tuinen vindt men de grootste collectie van palmbomen van Europa en een van de beste ter wereld.

Met meer dan 2000 plantensoorten uit tropische en subtropische klimaten is de botanische familie van de palmen het best vertegenwoordigd in de collectie, met meer dan 500 soorten verspreid over het park volgens hun geografische oorsprong.

Het Palmetum de Santa Cruz is meer dan een herstelde stortplaats en meer dan een botanische tuin met belangrijke planten en bomen: het heeft prachtige landschappen, met prachtige uitzichten op de zee en de stad, watervallen, meren en beekjes die dit tot een unieke plek maken.

Cabello legt uit dat het Palmetum een ​​van de tien plaatsen is met de beste commentaren en positieve scores van het webportaal Tripadvisor in het afgelopen jaar, wat een stimulans is om dit prachtige park nog te verbeteren en daarom staan er reeds drie nieuwe projecten gepland.

In 2019, het laatste jaar voor het uitbreken van de Covid-19, ontving het Palmetum 70.000 bezoekers. Hij erkent dat het Palmetum de "grote onbekende" van Santa Cruz en Tenerife is, hoewel hij stelt dat het steeds meer de interesse wekt van de internationale toeristen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).