Het strand van Cofete op Fuerteventura, een wereldtoppper volgens TripAdvisor

Geschreven op 26-08-2021


We houden van ze: wit zand, ruige kustlijnen… ze hebben het allemaal. Het zijn de stranden waar reizigers het hele jaar van dromen, beschrijft TripAdvisor over de 25 beste stranden ter wereld. En één van hen, die op nummer 11 staat, bevindt zich op de Canarische Eilanden.

En het Canarische eiland Fuerteventura is de gelukkige, dankzij het prachtige strand van Cofete. Dit bevoorrechte strand wordt internationaal zeer hoog gewaardeerd vanwege het kilometerslange wilde en prachtige strand, omgeven door bergen die in het water lijken over te gaan.

Maar wat heeft Cofete te bieden om haar bezoekers zo te verbazen? Gelegen in het noorden van het schiereiland Jandía, in het zuiden van Fuerteventura, is Cofete een visueel geschenk van eindeloos blond zand, een ruwe oceaan en het biedt je een totaal gevoel van vrijheid. De 12 kilometer lengte, de schaarse aanwezigheid van huizen, de afwezigheid van verharde wegen en de mogelijkheid om het met een 4 × 4 te bezoeken, zeggen veel over zijn kenmerken. De term 'maagd' is gewoon uitgevonden voor deze stranden.

Het is niet erg gemakkelijk om naar Cofete te gaan. De zandweg met veel stenen is 8,5 kilometer lang met enkele moeilijke stukken, maar met wat behendigheid lukt het wel. Al vanop het uitkijkpunt word je overmand door de onmetelijkheid van de bergen van Jandía, de kaap die bekend staat als ‘El Islote’, de furie van de Atlantische Oceaan, wat adviseert om uiterst voorzichtig te zijn. Nadat u een klein dorpje met een restaurant bent gepasseerd, hoeft u alleen nog maar te parkeren en te genieten van urenlange wandelingen naar het noorden of het zuiden. Het indrukwekkende strand zal de excursie meer dan rechtvaardigen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).