Verwarring op de Canarische migrantenroute: mogelijk 11 mensen vermist

Geschreven op 07-09-2021Twee minderjarige neven, 15 en 17 jaar oud uit Ivoorkust, overlevenden van de boot die maandag op Fuerteventura is gered, verklaarden dat het mogelijk om de boot gaat die op 27 augustus is vertrokken met 42 migranten, dus het aantal vermisten zou 11 zijn.

De getuigenissen van de overlevenden bij aankomst waren verwarrend: sommigen verzekerden de medische diensten dat er 12 metgezellen zijn vermist, terwijl anderen verklaarden dat er tussen de 58 en 60 mensen in de boot zaten.

De woordvoerder van de NGO Caminando Fronteras, Helena Maleno, meent dat de verwarring te wijten is aan het feit dat de groep, die op de boot wilde stappen aanvankelijk uit 60 mensen bestond, hoewel ze niet allemaal erin slaagden om aan boord te gaan.

Volgens de nooddienst 1-1-2 konden er 31 mensen worden gered. De immigranten vertelden dat ze zes dagen onderweg waren, waarvan vijf op drift en dat ze bijna Lanzarote hadden bereikt totdat hun motor het begaf.

De boot werd maandag om 03:00 uur gelokaliseerd op ongeveer 18 kilometer van de vuurtoren van Entallada met 32 migranten waarvan 16 mannen, van wie één overleden en 16 vrouwen. Volgens de getuigenissen van de inzittenden werden de overledenen in het water gegooid.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).