Korte nieuwsitems

Geschreven op 07-09-2021De aankomst van boten met migranten neemt opnieuw toe. Nog eens 340 personen arriveerden in het weekend op de eilanden via de zogenaamde Canarische Route, cijfers die meer doden en overbevolking in de opvangcentra voorspellen tijdens het naderende 'hoogseizoen', wanneer de oceaan ‘rustig’ is en meer migranten de overtocht zullen wagen.

Bij een inbraak zaterdag in de vroege uurtjes hebben drie mannen het glas van de etalage van een tabakswinkel in Alcalá, in de gemeente Guía de Isora, stukgeslagen en zijn ervandoor gegaan met alcoholische dranken en 200 kerstloterijnummers ter waarde van ongeveer 4.000 euro.

Hiperdino presenteert zijn nieuwe imago en genereert werkgelegenheid op Tenerife. Het is de enige 100% Canarische regionale keten en heeft in 2021 12 miljoen euro geïnvesteerd om vijf vestigingen te hernieuwen en één nieuwe vestiging te openen. De investering betekende meteen ook het behoud van 200 banen.

Leden van de ‘Servicio de Urgencias Canario’ (SUC) moesten zondag in de late namiddag een 68-jarige vrouw verzorgen nadat ze was aangereden door een auto in de calle Argentina in El Médano. Het slachtoffer werd met verschillende verwondingen overgebracht naar het hospital Nuestra Señora de La Candelaria.

Een 59-jarige motorrijder is zondag zwaargewond geraakt toen hij in een ravijn terechtkwam aan kilometer 63 van de TF-21 in de gemeente Vilaflor (Tenerife). Hij liep daarbij ernstige verwondingen op aan zijn benen en werd met spoed overgebracht naar Hospiten Las Américas.

De gemeenteraad van Granadilla de Abona (Tenerife) heeft de stranden van Leocadio Machado in El Médano en Los Abrigos zondag heropend om te zwemmen nadat een nieuwe analyse van het zeewater heeft aangetoond dat de parameters correct zijn. Afgelopen vrijdag werd een te hoge E.coli besmettingsindex gedetecteerd.

Agroseguro schat dat de schadevergoeding meer dan 10 miljoen euro zal bedragen voor de schade, veroorzaakt door de hittegolf en de wind tussen 16 en 18 augustus op de Canarische Eilanden. De combinatie van drie gelijktijdige verschijnselen waren zeer schadelijk waren voor de gewassen: abnormaal hoge temperaturen, warme wind en een zeer lage relatieve vochtigheid. Dit had grote impact op de gewassen, waardoor de bladeren en het fruit zijn verbrand en de planten zijn vernietigd.

Veel inwoners van Santa Cruz de Tenerife werden zaterdagavond getroffen door een electriciteitsstoring waardoor ze enkele uren zonder stroom zaten wat een spervuur ​​van kritiek ontketende op de sociale netwerken. De brandweer moest verschillende mensen redden die vastzaten in de liften.

In de afgelopen uren zijn foto’s van dode vissen aan sommige stranden van Tenerife gedeeld op de sociale netwerken. Ook werden tal van badzones afgesloten en was het verboden om te zwemmen wegens de slechte waterkwaliteit zoals in Santa Cruz, Güímar, Arafo, Candelaria en Granadilla (El Médano). De oorzaak is nog onbekend en wordt ondertussen onderzocht.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).