De maand augustus was de warmste op de Canarische Eilanden sinds 2015

Geschreven op 08-09-2021De Canarische Eilanden hebben een warme maand augustus geregistreerd met een gemiddelde temperatuur van 23,2ºC, inclusief een hittegolf in de laatste twee weken, ongekend sinds 2015 met extreem hoge temperaturen gedurende vier of vijf opeenvolgende dagen, volgens het ‘Avance Climatológico’ van Aemet.

De neerslag, veroorzaakt door de passaatwind, was vrij schaars en beperkt tot de noordelijke regio’s van de eilanden, wat normaal is voor de maand augustus, die voorlopig een droog hydrologisch jaar bevestigt met 82 % van de verwachte neerslag.

Een hydrologisch jaar loopt van 1 april tot en met 31 maart van het daaropvolgende jaar. De drie hoogste en de drie laagste grondwaterstanden per hydrologisch jaar worden gebruikt voor de berekening.

Bovendien is het sinds 2012 de zonnigste maand augustus met maar liefst 3 calima’s.

Wat de wind betreft, die blies met minder kracht op de meest westelijke eilanden, hoewel de westelijke en zuidelijke hellingen toch enkele stormen te verwerken kregen, zoals op de rest van de eilanden met meer reliëf.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).