Santa Cruz vraagt noodplan omwille van vervuiling op de stranden

Geschreven op 08-09-2021Het stadsbestuur van Santa Cruz heeft alle beschikbare informatie verzameld over de sluiting van de stranden die vorige week plaatsvond vanwege de aanwezigheid van koolwaterstoffen. Al deze informatie werd naar de regering van de Canarische Eilanden gestuurd en benadrukt opnieuw de noodzaak om de oorsprong van de vervuiling op te sporen.

Bovendien verzoekt het stadsbestuur om te starten met de reiniging van de stranden en de mogelijke effecten op het milieu te onderzoeken.

Volgens het rapport dat naar het ministerie van Ecologische Transitie, Bestrijding van de Klimaatverandering en Territoriale Planning is gestuurd, moesten de stranden van Anaga vorige week vijf keer worden gesloten. Dode vissen, olievlekken en een sterke brandstofgeur zijn enkele van de gevolgen van de lekkage die in het rapport worden beschreven.

Het strand van Las Gaviotas en de kustlijn van Almáciga werden op 30 augustus afgesloten vanwege de aanwezigheid van koolwaterstoffen in het water en het zand en een sterke brandstofgeur op de 2 stranden. Op 31 augustus werd de afsluiting uitgebreid tot Roque de las Bodegas en Benijo om dezelfde redenen.

Talrijke klachten liepen binnen van zwemmers die bevuild uit het water kwamen en op de sociale media verschenen tal van foto’s van dode vissen die aanspoelden op de stranden.

Vorige week al richtte de burgemeester zich tot de regionale uitvoerende macht met het verzoek om dringend onderzoek te doen naar de oorsprong van de koolwaterstof, een verzoek dat hij maandag herhaalde. Bovendien moesten niet alleen de stranden van Santa Cruz maar ook die van andere gemeenten gesloten worden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).