Korte nieuwsitems

Geschreven op 08-09-2021De ‘Grupo Especial de Actividades Subacuáticas de la Guardia Civil’ (GEAS) heeft maandag rond 14.20 uur het levenloze lichaam van een man uit het water gehaald op ongeveer 400 meter van de kust ter hoogte van de Aeroclub in San Bartolomé de Tirajana. De duiker werd voor het laatst gezien op zondag rond 16.00 uur.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden laat weten dat er al 1.566.093 mensen volledig gevaccineerd zijn, wat 80 procent van de doelpopulatie van de archipel vertegenwoordigt. Als de oorspronkelijke doelpopulatie - ouder dan 16 jaar - op de Canarische Eilanden als referentie wordt genomen, is 83,70 procent al ingeënt.

De president van de Cabildo de Tenerife, Pedro Martín, heeft gisteren aangekondigd dat het eiland de FVW Workshop zal organiseren van 1 tot 5 december van dit jaar, het belangrijkste evenement van de toeristenindustrie in Duitsland. De 40 meest vooraanstaande Duitse touroperators, luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus van het land zullen op deze FVW Workshop aanwezig zijn.

De Canarische Eilanden kunnen Covid-tests opleggen om in sommige sectoren te werken. De regering stelt een regel op die vereist dat werknemers in sommige sectoren worden ingeënt tegen het virus of periodieke tests ondergaan, op basis van het gisteren gepubliceerde decreet.

De Canarische Eilanden staan ​​met een totaal van 1.324 euro per maand in het tweede kwartaal van 2021 aan de onderkant van de ladder wat betreft het gemiddelde salaris in Spanje. Dat is 3,6% minder dan het voorgaande kwartaal. Daarnaast is de archipel de gemeenschap die de afgelopen twee jaar de meeste koopkracht heeft verloren (-9,8%). In Spanje is het gemiddelde salaris jaarlijks met 3% gestegen, tot 1.701 euro per maand en markeert het een nieuw record na vier opeenvolgende kwartalen van daling.

Een agent van de Nationale Politie, die met zijn gezin in het natuurlijke zwembad van Las Macetas in de gemeente Frontera aanwezig was, heeft een zwemmer gered die in moeilijkheden was gekomen en niet meer in staat was om terug te keren naar de oever vanwege de oceaanstromingen.

Het ‘Centro de Coordinación Operativa Insular’ meldde dinsdagmiddag dat de bosbrand in het Teide Nationaal Park al is gestabiliseerd en dat een gebied van 3,8 hectare door de brand is aangetast.

Dinsdag zijn er maar liefst 3 boten met migranten toegekomen op Lanzarote. Het gaat in totaal om 72 mannen en 4 vrouwen. Eén boot bevond zich in de buurt van het eiland La Graciosa, maar is uiteindelijk aangekomen bij Playa de la Canteria.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).