Huizenprijzen schieten omhoog op de Canarische Eilanden

Geschreven op 08-09-2021Ondanks de economische crisis die het coronavirus met zich meebrengt, zijn de huizenprijzen op de Canarische Eilanden omhooggeschoten. De waarde van de huizen is in cijfers die niet meer gezien sinds 2007, 14 jaar geleden, toen de financiële crisis nog niet eens was begonnen. Er is geen enkele factor die verklaart waarom de kosten van huisvesting een plafond bereiken op een van de meest delicate momenten voor de portemonnee van de gezinnen.

De belangrijkste factor, zo verklaart de ‘Asociación Profesional de Expertos Inmobiliarios’ (APEI) is echter het tekort aan nieuw aanbod. Met andere woorden, het ontbreken van nieuwbouwwoningen en het ontbreken - of liever het niet-bestaan ​​- van publieke promoties.

Er is veel vraag, de bevolking van de archipel is de afgelopen twintig jaar met bijna een half miljoen mensen gegroeid en het huizenaanbod neemt niet toe. En nu het toerisme weer opstart zal de vakantiebusiness weer groeien ten koste van de woningmarkt en zullen de prijzen alleen maar verder stijgen.

Volgens idealista zijn de Canarische Eilanden, samen met Andalusië, Madrid en de Valenciaanse Gemeenschap, een van de autonome gebieden waarin de waarde van de huizen het afgelopen jaar het meest is gestegen.

Tussen augustus 2020 en augustus 2021 is de gemiddelde prijs van de huizen op de eilanden met 5,2% gestegen. Na deze forse stijging kost het kopen van een huis op de Canarische Eilanden gemiddeld 1.907 euro per vierkante meter, waarmee een pand van honderd vierkante meter maar liefst 190.700 euro zou kosten, een onbetaalbare rekening voor de meeste gezinnen in de regio.

Je moet al teruggaan naar juni 2007 om de prijs per vierkante meter te vinden die hoger was dan 1.900 euro. Sterker nog, het was tussen november 2006 en medio 2007 - voor de crash en het uiteenspatten van de vastgoedzeepbel - de enige keer dat zulke hoge waarden werden opgetekend. In die maanden varieerden de prijzen tussen de 1.801 en 1.937 euro per meter.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).