Korte nieuwsitems

Geschreven op 08-09-2021Op 3 november 2020 werd een buitengewoon rapport over de woonzorgcentra voor ouderen op de Canarische Eilanden voorgelegd aan de overheid. Hoewel het een echte 'bom' is, die de slechte leefomstandigheden aantonen, heeft de overheid er nog steeds niets mee gedaan. Het rapport heeft het over de aanwezigheid van ratten, schurft, bedwantsen en vele andere tekortkomingen.

Het team dat op zoek is naar Francis García, de 47-jarige visser die op 20 juni verdween tijdens het vissen in de buurt van de haven van Granadilla en waarvan sindsdien niets bekend is, vond dinsdag menselijke resten aan de kust van de gemeente. Er moet rekening mee worden gehouden dat er in Granadilla vier personen onlangs op zee zijn vermist. Onderzoek moet verder uitwijzen over wie het gaat.

Meteorologen volgen de snelle vorming van een mogelijke orkaan in het zuiden van de Canarische Eilanden. Hoewel de kans klein is dat het de eilanden zou bereiken, kan het toch voor de nodige problemen en overlast zorgen. Veel Canariërs herinneren zich de tropische storm Delta in 2005, die aan 8 mensen het leven kostte en sindsdien zijn veel eilandbewoners achterdochtig wanneer er zulke stormen worden gevormd.

Het ministerie van Toerisme, Industrie en Handel van de Canarische Eilanden ontwikkelt in IJsland een strategie voor prospectie en promotie van de eilanden om meer toeristen aan te trekken, die bekend staan voor hun hoge uitgaven op de bestemming en langere vakanties boeken dan het gemiddelde.

Een 68-jarige man is zwaargewond geraakt nadat hij met zijn auto 7 meter diep in de ravijn was terechtgekomen in de buurt van Playa San Marcos in de gemeente Icod de los Vinos. De brandweer heeft het slachtoffer uit zijn voertuig moeten bevrijden.

Een 57-jarige vrouw is gewond geraakt nadat ze werd aangereden door een auto in de calle San Blas de San Miguel de Abona op Tenerife. Ze liep hierbij een ernstige hoofdwonde op en werd opgebracht naar Hospiten Sur.

De boot Salvamar Macondo heeft dinsdag drie immigranten met reddingsvesten uit de zee gered, die werden opgemerkt door het Sasemar-vliegtuig op 41 kilometer ten zuidwesten van Maspalomas (Gran Canaria). Ze behoorden tot een sloep met 24 mannen, 3 vrouwen en 3 kinderen, die ook allemaal zijn gered.

Het wetsdecreet dat onlangs is goedgekeurd door de regering van de Canarische Eilanden en dat afgelopen maandag in werking is getreden, verhindert de viering van volksfeesten of het houden van festivals op de eilanden zolang de pandemie niet is uitgeroeid.

Vandaag kan het op de Canarische Eilanden meer dan 35 graden worden. De hoogste temperaturen worden verwacht in het binnenland en de hoger gelegen gebieden in het zuiden van Gran Canaria. In Tenerife wordt een lichtbewolkte tot heldere hemel verwacht met hier en daar wat laaghangende bewolking en temperaturen tot 30 ºC. Er waait een matige noordoostenwind.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).