Arona leidt de toeristische, digitale transformatie van Tenerife

Geschreven op 09-09-2021Arona leidde het toerisme in het zuiden van Tenerife in het midden van de vorige eeuw en leidt nu als pioniersgemeente in de sector de toeristische digitale transformatie, gericht op het profiel van de toerist van de 21e eeuw.

Met een investering van 5.672.939 euro heeft Red.es het project ‘Arona Destino Turístico Inteligente’ (Smart Destination) ondersteund en zal ​​58% van de investering betalen en de gemeente de overige 42% waarmee de implementatie van een intelligent digitaal managementsysteem werkelijkheid wordt voor Arona.

Het project ‘Arona Destino Turístico Inteligente’ zal de gemeente consolideren als een innovatieve toeristische bestemming, gebaseerd op een geavanceerde technologische infrastructuur die de duurzame ontwikkeling van het toeristische gebied zal garanderen, toegankelijk voor iedereen.

Het zal de interactie en de integratie van de bezoeker met de omgeving vergemakkelijken en de kwaliteit van hun ervaring verhogen en tegelijkertijd de kwaliteit van het leven van de inwoners van Arona verbeteren.

José Julián Mena, burgemeester van Arona, wijst erop dat het essentieel is om de gemeente de nodige instrumenten te geven om te evolueren naar het concept van een toeristische bestemming met een intelligente managementstrategie waarin de mensen, de economie, de mobiliteit, het milieu en de overheid worden geïntegreerd.

Het profiel van toeristen evolueert voortdurend en met het project ‘‘Arona Destino Turístico Inteligente’ garanderen we de continuïteit van de toeristische bestemming voor de nieuwe generaties en verbeteren we tegelijkertijd de efficiëntie en het toeristische concurrentievermogen van de gemeente. Het zal een platform zijn dat de gemeente zal voorzien van kunstmatige intelligentie, waardoor de ervaringen van toeristen en bewoners worden verbeterd, aldus Mena.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).