Korte nieuwsitems

Geschreven op 10-09-2021



De minister van ‘Medio Natural y Seguridad’ van de Cabildo van Tenerife, Isabel García, heeft de regering en de Canarische Eilanden gevraagd om actie te ondernemen met betrekking tot de slechte zeewaterkwaliteit door te hoge E.coli-waarden en de koolwaterstoflozingen die op verschillende plaatsen aan de kust voorkwamen. Een situatie die heeft geleid tot de sluiting van verschillende kustzones en die "zorgwekkend" is.

De minister van Volksgezondheid, Carolina Darias, heeft meegedeeld dat vanaf vandaag een derde dosis van het vaccin mag worden toegediend in alle autonome gemeenschappen aan patiënten met een hoger risico.

Het Ministerie van Toerisme, Industrie en Handel van de Canarische Eilanden heeft deze week in het staatsblad van de Canarische Eilanden (BOC) een resolutie gepubliceerd waarin de criteria worden goedgekeurd voor het vaststellen van de maximumprijzen die mogen gevraagd worden voor de technische keuring van voertuigen.

Tijdens een vlucht kunnen er problemen met passagiers ontstaan of andere soorten incidenten. In sommige gevallen is het nodig om zo snel mogelijk te landen op een luchthaven die niet de bestemming is. En dit is precies wat er dinsdagmiddag gebeurde met een vlucht tussen Barcelona en Banjul (hoofdstad van Gambia), die een onvoorziene landing moest maken op Gran Canaria voor een dronken passagier, die voor de nodige problemen zorgde en later werd gearresteerd.

Een opblaasbare boot met 27 migranten aan boord kon woensdagnamiddag worden gered door Salvamento Marítimo nabij de oostkust van Arrecife (Lanzarote). Onder de inzittenden bevonden zich 2 baby's, 9 vrouwen en 16 mannen.

De Canarische studenten van het niet-universitair onderwijs keren terug naar de klaslokalen maar onder betere omstandigheden dan vorig schooljaar. 73,8% van de jongeren op de Canarische Eilanden in de leeftijdsgroep van 12 tot 19 jaar heeft op de Canarische Eilanden al minstens één dosis van een vaccin gekregen en 63,09% is al volledig ingeënt.

Een 65-jarige wandelaar van Zwitserse nationaliteit moest woensdag per helikopter worden gered nadat zij was gevallen op de weg van Chinamada, in het Anaga-massief, naar Punta del Hidalgo en niet in staat was om haar weg voort te zetten, zo meldde de nooddienst 112. Het slachtoffer liep hierbij een vrij zware enkelbreuk op.

Het ‘Instituto Geográfico Nacional’ (IGN) heeft woensdag om 09:34 uur een aardbeving van 3,2 op de schaal van Richter geregistreerd aan de kust van de gemeente El Pinar (El Hierro). Concreet vond de aardbeving plaats op minder dan een kilometer van de kust van de bovengenoemde gemeente op een diepte van ongeveer 12 kilometer. Het is de derde aardbeving die het eiland in de afgelopen drie dagen heeft geregistreerd en de aardbeving met de grootste intensiteit.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).