Ongekende investering om de commerciële consumptie tot januari te ondersteunen

Geschreven op 11-09-2021De minister van Toerisme, Industrie en Handel van de Canarische Eilanden, Yaiza Castilla, benadrukte gisteren in het parlement de uitvoering tot het einde van dit jaar van ten minste 17 projecten om het commerciële weefsel op de eilanden te reactiveren.

Hiervoor zal 3.650.000 euro worden vrijgemaakt en nog eens 4.600.00 euro om de hotel- en vrijetijdsindustrie te stimuleren via de werkgeversorganisaties die deze sectoren vertegenwoordigen.

Yaiza Castilla legde in de parlementaire commissie uit dat deze 17 initiatieven deel uitmaken van een reeks maatregelen die worden gepromoot om de gevolgen te verzachten van de ernstige economische crisis.

Bij de selectie van de initiatieven heeft de afdeling onder leiding van Castilla prioriteit gegeven aan degenen die als hoofddoel hebben de consumptie op middellange en korte termijn te versnellen zoals open winkelgebieden en markten en de initiatieven voor het bevorderen van de digitalisering van de sector om consumenten aan te trekken die voor online kanalen kiezen.

Op Tenerife werden er 7 projecten goedgekeurd die kunnen rekenen op een totaal bedrag van 1.522.478 euro en die worden gepromoot door de ‘Federación de áreas Urbanas de Canarias’ (Fauca), de ‘Federación de Desarrollo Empresarial y Comercial de Canaria’s (Fedeco), het ‘Consorcio de Isla Baja’, het gemeentebestuur van La Laguna en de ‘Sociedad de Desarrollo de Santa cruz de Tenerife’.