Korte nieuwsitems

Geschreven op 10-09-2021De Cabildo van Tenerife en de regering van de Canarische Eilanden zijn overeengekomen een opdracht te geven voor het uitvoeren van een macrostudie, die de toekomst van het bouwproject van de haven van Fonsalía in Guía de Isora, zal bepalen alsook de verbetering van de maritieme connectiviteit tussen Tenerife, La Palma, La Gomera en El Hierro.

De Guardia Civil heeft in Santa Cruz de Tenerife een 32-jarige man aangehouden die tot twee jaar gevangenisstraf was veroordeeld voor jihadistisch terrorisme. De Nationale Rechtbank oordeelde dat hij een gevaar vormde voor de maatschappij wegens zijn sympathie voor Al Qaeda en de Islamitische Staat en voor het feit dat hij erg gefascineerd was door het geweld en een jihadstrijder wilde worden.

Het ‘Agencia Estatal de Meteorología’ (Aemet) op de Canarische Eilanden heeft opnieuw bevestigd dat het "zeer waarschijnlijk" is dat er zich in het weekend een tropische cycloon boven Kaapverdië zal vormen. Volgens de voorspellingen zou dit stormachtige fenomeen zich naar het westen en noordwesten verplaatsen over de Atlantische oceaan. Daarom is het "onwaarschijnlijk" dat de tropische cycloon gevolgen zal hebben voor de Canarische archipel. Toch vraagt Aemet aan de bevolking de laatste berichtgevingen op de voet te volgen.

Hotel Vulcano, sinds de jaren 80 het embleem van het zuiden van Tenerife, heropent volgende week zijn deuren. En dat doet het in al zijn pracht. Hotel Vulcano is een oase in het hart van Playa de Las Américas, een 4-sterrentoevluchtsoord dat opvalt door zijn ontspannen sfeer, met een concept aangepast aan de gezonde levensstijl van zijn gasten.

Een 59-jarige vrouw is vrijdagmorgen zwaargewond geraakt nadat ze door een auto werd aangereden in de calle Gáldar in Santa Cruz de Tenerife. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuiscentrum Hospiten Rambla.

De Nationale Politie heeft twee vrouwen van 49 en 45 jaar aangehouden in La Laguna, de eerste met een strafblad, voor het stelen van sieraden ter waarde van respectievelijk 6.000 en 3.000 euro uit de huizen waar ze als huishoudhulp werkten. De politie was een onderzoek gestart en vond de gestolen juwelen uiteindelijk terug in gespecialiseerde zaken die aan- en verkoop doen van waardevolle voorwerpen.

De Canarische Eilanden zijn momenteel verantwoordelijk voor meer dan 2.500 niet-begeleide minderjarige migranten en willen zo ‘n 800 kinderen doorverwijzen naar de opvangcentra op het vasteland. Dit is dringend nodig om de nodige capaciteit te behouden omdat er steeds jonge migranten blijven toekomen en om op een "comfortabelere" manier zorg te kunnen dragen voor deze jongeren.

De regering van de Canarische Eilanden breidt de waarschuwing voor bosbranden uit naar Tenerife. De temperatuurstijging zal vooral de hoge gebieden in het zuiden en het westen treffen en kan maxima bereiken tot 35ºC.