Veertig illegale verblijfplaatsen tussen La Mareta en Los Abrigos worden ontruimd

Geschreven op 12-09-2021De gemeenteraad van Granadilla de Abona en de Provinciale Kustdienst gingen afgelopen donderdag 9 september over tot de ontruiming van de bestaande illegale verblijfplaatsen in het kustgebied tussen La Mareta en de regio Agua Dulce in Los Abrigos, waar meer dan 80 mensen illegaal woonden in ongeveer 40 tenten en hutten over een oppervlakte van een kilometer.

Nadat enkele weken geleden een inspectie en voorafgaande communicatie was uitgevoerd om te informeren over de dag waarop deze actie zou plaatsvinden, begon donderdag vroeg in de ochtend de ontruiming met vertegenwoordigers van het Provinciaal Directoraat van Costas, de lokale politie en de Guardia Civil.

Het gemeentebestuur van Granadilla de Abona wijst erop dat er in juli 2020 ook een ontruiming werd uitgevoerd in hetzelfde deel van de kust maar dat er in oktober alweer nieuwe, illegale verblijfplaatsen werden geconstateerd. Het is een probleem dat al jaren aan onze kust bestaat, aldus de burgemeester.

Hij wijst erop dat het noodzakelijk is om toezicht- en opvolgingswerk te verrichten om te voorkomen dat het opnieuw zal gebeuren en hij waardeert de steun van de regering en Costas aangezien deze actie het resultaat is van een samenwerking tussen de verschillende administraties.