De Canarische luchthavens verwelkomen meer en meer passagiers

Geschreven op 15-09-2021De Canarische luchthavens gingen in augustus door met het verbeteren van de passagiersvolumes en het herstellen van wat verloren was gegaan door Covid-19, voornamelijk dankzij binnenlands luchtverkeer.

Volgens de statistieken van ‘Aeropuertos Españoles’ en ‘Navegación Aérea’ (Aena) kwamen in augustus iets meer dan 2,8 miljoen passagiers via de luchthavens toe op de eilanden, wat nog steeds een daling betekent van 28% vergeleken met de 3,9 miljoen in 2019.

Dit is de maand met het kleinste procentuele verschil tussen de twee jaar sinds de pandemie uitbrak en suggereert dat het herstel van het luchtverkeer aan de gang is. Ondanks de verbetering van de bewegingen in juli en augustus, is er nog steeds een lange weg af te leggen tot het volledige herstel van het aantal passagiers.

Sinds 1 januari reisden 10,8 miljoen passagiers via de luchthavens van de eilanden, dat is 63% minder dan twee jaar geleden. Aangezien de afgelopen weken de boekingen zijn toegenomen, wordt er verwacht dat het luchtverkeer alleen maar zal toenemen, zeker met het winterseizoen voor de deur.

De luchthaven Tenerife Zuid is vanwege de grotere afhankelijkheid van de buitenlanders de luchthaven die het verst verwijderd is van de cijfers van 2019. In augustus ontving het 517.377 passagiers, dat is 43% minder dan in 2019.

Van januari tot augustus zijn er 1,6 miljoen passagiers toegekomen op Tenerife, dat is nog erg ver verwijderd van de 7,4 miljoen in 2019.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).