Korte nieuwsitems

Geschreven op 15-09-2021La Palma heeft gisteren een aardbeving met een kracht van 3,5 op de schaal van Richter geregistreerd ten zuiden van de gemeente El Paso, een van de grootste sinds afgelopen zaterdag, toen de seismische activiteit op het eiland toenam. Volgens gegevens van het ‘Instituto Geográfico Nacional’ (IGN) werd deze beving geregistreerd om 12.29 uur op een diepte van 7 kilometer.

De minister van Toerisme van de Canarische Eilanden, Yaiza Castilla, heeft gisteren aangekondigd dat ze het project voor de aanpassingen aan de natuurlijke zwempoelen van de Canarische Eilanden ‘on hold’ heeft gezet vanwege het “sociale protest ” dat het heeft veroorzaakt. Het was de bedoeling om verbeteringen aan te brengen aan 61 natuurlijke zwempoelen op Tenerife, 18 op Fuerteventura, 11 op Lanzarote, 10 op Gran Canaria, 8 op La Palma, 8 op El Hierro en 1 in La Gomera maar enkele milieuverenigingen zien dat liever niet gebeuren en startten verschillende protestacties op.

In augustus stierven gemiddeld 12 migranten per dag die met bootjes de Canarische Eilanden wilden bereiken. Tot nu toe hebben dit jaar al 739 mensen het leven verloren op de gevaarlijke, Canarische migratieroute, waarvan de helft dus de afgelopen maand.

De Nationale Politie heeft op Lanzarote zeven mannen en vier vrouwen tussen de 20 en 52 jaar aangehouden voor drugshandel en heeft 30 kilo hasj, 1,2 kilo amfetamines en een halve kilo cocaïne in beslag genomen naast vijf voertuigen, juwelen en 42.800 euro contact geld.

Het eiland Lanzarote heeft dinsdag een lawine van boten met migranten te verwerken gekregen. Er kwamen die dag maar liefst 7 boten aan met in totaal 155 inzittenden. Het goede weer, kenmerkend voor september en eind augustus, heeft ervoor gezorgd dat de komst van boten de afgelopen weken is toegenomen en er zijn al meer dan 500 nieuwe immigranten op het eiland aangekomen, waardoor de opvangfaciliteiten opnieuw verzadigingsproblemen kunnen krijgen.

Agenten van de gerechtelijke politie van Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas hebben zes leden van Spaanse en Kosovaarse afkomst van een criminele organisatie gearresteerd voor het plegen van diefstallen met geweld in huizen en commerciële en industriële vestigingen op Tenerife en Gran Canaria.

De Cabildo past deze maanden een fytosanitaire behandeling toe om de levensverwachting van de 230 jaar oude Luis Verde-drakenboom te verlengen, die op het schild van de gemeente Valsequillo (Gran Canaria) staat en deel zal uitmaken van de ‘Catálogo de Árboles Singulares de Gran Canaria’. De grootste drakenboom van Gran Canaria werd het slachtoffer van een insectenplaag.

Arona rondt de voorbereidingen af ​​voor de halve marathon van Las Galletas op 26 september. Om deze editie door te laten gaan, moesten er extra maatregelen worden genomen om de veiligheid van de deelnemers te garanderen. Daarom heeft de organisatie het aantal lopers beperkt en de afstand van 5 km opgeschort en enkel de afstanden van 10,8 en 21 km. behouden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).