Korte nieuwsitems

Geschreven op 18-09-2021De lokale politie van Granadilla heeft een drone in gebruik genomen voor de bewakingstaken. De burgemeester, José Domingo Regalado, stelt dat dit bewakingsapparaat vanuit de lucht een hulpmiddel is dat zal dienen om het dagelijkse werk van de agenten van de gemeente, de op twee na grootste van het eiland, efficiënter te maken. De drone zal controle van moeilijk te bereiken zones vanuit de lucht mogelijk maken maar kan ook ingezet worden voor taken zoals het zoeken naar personen.

De gemeenteraad van Guía de Isora en Aqualia-Entemanser, de beheermaatschappij van de gemeentelijke waterdienst in de gemeente, melden dat de afgelopen dagen frauduleuze bezoeken aan huizen en bedrijven in Guía de Isora werden geconstateerd door personen die beweren werknemers van het bedrijf te zijn en een kleine enquête uitvoeren. Daarom willen de gemeente en het bedrijf duidelijk maken dat deze mensen geen werknemers van het bedrijf of de gemeente zijn en dat er nooit thuisonderzoeken worden gehouden over de dienstverlening van Entemanser.

De cumulatieve incidentie van het coronavirus stijgt in de toeristische gemeenten. Volgens het epidemiologische rapport, dat gisteren is uitgegeven, heeft Arona een cumulatieve incidentie van 105 gevallen per 100.000 inwoners op zeven dagen en 205 gevallen op 14 dagen. Adeje heeft een cumulatieve incidentie van 77 gevallen op zeven dagen en 195 gevallen op 14 dagen. De gemiddelde incidentie van het virus op de Canarische Eilanden stond woensdag op 34,8 gevallen per 100.000 inwoners en 76,2 gevallen op 14 dagen.

De Guardia Civil heeft donderdagmiddag nog vier mensen gearresteerd die verband houden met het verkoolde lijk dat enkele dagen geleden werd gevonden in een auto in Pozo Izquierdo op Gran Canaria. Hiermee zijn er in totaal vijf mensen opgepakt en de politie vermoedt dat het om een afrekening gaat binnen het criminele milieu.

De ‘Dirección General de Seguridad y Emergencias’ van de Canarische Eilanden heeft het ministerie voor ecologische transitie verzocht om een coördinatie- en observatievliegtuig in te zetten voor de monitoring en follow-up van de vulkanische activiteit op het eiland La Palma.

De automatische analysesystemen van het ‘Instituto Volcanológico de Canarias’ (Involcan) hebben tussen vrijdag 10 september 01:00 uur en donderdag 16 september te 19:00 uur meer dan 20.650 aardbevingen in de vulkaan Cumbre Vieja op het eiland La Palma geregistreerd.

De weersvoorspelling van het ‘Agencia Estatal de Meteorología’ (Aemet) geeft voor het weekend op de Canarische Eilanden overwegend een bewolke lucht met mogelijk zwakke regenval, vooral in het noordoosten van de eilanden.

De brandweer van La Laguna heeft gisteren de twee inzittenden van een voertuig kunnen redden dat van de baan was geraakt en dreigde meters diep in een ravijn te storten. Gelukkig vielen er uiteindelijk geen gewonden en kwam iedereen er met de schrik vanaf.

Het ‘Hospital Universitario Nuestra Señora de Candelaria’ heeft tussen januari en juli van dit jaar in totaal 85 operaties uitgevoerd met de Da Vinci-robot, een technologie die meer precisie biedt, de interventietijd verkort en een sneller herstel van de patiënt bevordert.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).