Vulkaan Cumbre Vieja op La Palma barst uit (3 korte video’s)

Geschreven op 19-09-2021


De vulkaanuitbarsting begon deze namiddag in de Cumbre Vieja op La Palma in de regio Manchas, na meer dan een week waarin duizenden aardbevingen zich in het gebied hadden voorgedaan.

Op de video’s is er al een enorme zuil van vulkanisch materiaal te zien.

De plaats waar de vulkaan is uitgebarsten, is niet bevolkt, bevestigde de president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres.

Gisteren werden de inwoners van de gemeenten Fuencaliente, Los Llanos de Aridane, El Paso, Villa de Mazo en Tazacorte op de hoogte gebracht van het evacuatieplan dat nu in werking zal treden waardoor de inwoners moeten geëvacueerd worden.

Concreet voorziet het evacuatieplan in elke wijk verschillende ophaalpunten, aangegeven met posters, voor mensen die niet over eigen vervoer beschikken en met speciale bussen zullen worden opgehaald.

Voor de opvang van huisdieren zal er ruimte worden vrijgemaakt in de verschillende asielen. Er is ook een overeenkomst met het College van Dierenartsen om indien nodig adequate zorg te bieden, terwijl degenen die vee hebben, telefonisch contact moeten opnemen met het ‘Agencia de Extensión Agraria’ via het nummer 922 42 31 00 om hun dieren over te brengen naar de opvangplaatsen voor vee in El Paso en San Isidro (Breña Alta).