Korte nieuwsitems

Geschreven op 19-09-2021Tenerife keerde deze zaterdag vanaf 00.00 uur terug naar risiconiveau 2 met de daaruit voortvloeiende update van de gezondheidsmaatregelen die overeenkomen met dit niveau en die zijn opgenomen in het wetsdecreet van de regering. Een van de meest innovatieve is dat het nachtleven tot vier uur 's nachts open mag blijven, zolang klanten maar worden gevraagd om het COVID-certificaat te tonen dat garandeert dat ze volledig gevaccineerd zijn.

Een koppel van 93 en 87 jaar oud is samen met hun 60-jarige zoon uit hun woning gezet in Santa Cruz. De zoon zorgde voor zijn ouders maar verloor zijn baan door corona. Gelukkig hebben de sociale diensten van de stad hen opgevangen en een onderkomen aangeboden via Provivienda, een organisatie waarmee Santa Cruz samenwerkt.

Een motorrijder is in kritieke toestand overgebracht naar het ‘Hospital Universitario Nuestra Señora de la Candelaria’ na een aanrijding met een auto op de TF-655 in de regio van Llano Azul in de gemeente Arona. Het ongeval vond zaterdag plaats rond 12.20 uur waarbij het slachtoffer meerdere, ernstige verwondingen opliep.

De Rechtbank van San Bartolome de Tirajana heeft de onvoorwaardelijke hechtenis zonder borgtocht gelast voor de vermeende dader van de moord op de Italiaanse burger, wiens lichaam in een brandende auto in Pozo Izquierdo op Gran Canaria werd gevonden.

Het automatische detectiesysteem van het ‘Red Sísmica Canaria’ heeft tussen vrijdag 10 september 01.00 uur en zaterdag 18 september 23.00 uur meer dan 22.700 aardbevingen geregistreerd op La Palma. De zwaarste had een kracht van 3,5 op de schaal van Richter.

Het Ministerie van Verkeer is een nieuwe speciale controlecampagne gestart, die tot 22 september duurt, om te jagen op die chauffeurs die worden afgeleid achter het stuur door het gebruik van  mobiele telefoons, GPS of enig ander apparaat.

Een man is vrijdag rond 17.20 uur zeer ernstig gewond geraakt na een val van het dak van een industrieel magazijn waar hij aan het werk was aan de snelweg La Cuesta-Taco in de gemeente La Laguna. Het slachtoffer viel ongeveer 12 meter naar beneden en werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

‘Salvamento Marítimo’ heeft zaterdag een rubberboot gered met 47 migranten aan boord, allemaal van sub-Sahara afkomst, op weg naar Fuerteventura. Onder de inzittenden bevonden zich 37 mannen en 10 vrouwen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).