Duits toerisme komt terug op gang op de Canarische Eilanden

Geschreven op 19-09-2021Het Duitse instituut Robert Koch verwijderde de Canarische archipel op 22 augustus van de lijst met risicogebieden voor Covid-19 en deed dat een week later opnieuw voor de rest van Spanje.

Op deze manier betekende de verbetering van de gezondheidsgegevens een versoepeling van de reisbeperkingen van de Duitse regering, wat zich vertaalt in een toename van reserveringen voor de Canarische Eilanden voor deze herfst en winter.

Touroperators zoals TUI of DER Touristik merken een grote toename van de vraag naar de eilanden, terwijl de luchtvaartmaatschappijen ook hun capaciteit vergroten.

De woordvoerder van TUI bevestigde de aanzienlijke toename van de reserveringen naar de Canarische Eilanden, wat bevestigt dat de archipel opnieuw de belangrijkste toeristische bestemming zal zijn in de winter.

Ook DER Touristik van haar kant benadrukt dat er bijzonder veel vraag is naar drie eilanden: Fuerteventura, Gran Canaria en Tenerife.

Volgens het gespecialiseerde tijdschrift Hosteltur heeft de Covid-19-pandemie veel reizigers gedwongen hun vakantie uit te stellen, wat heeft geleid tot de nodige frustraties, waardoor klanten bereid zijn nu meer geld uit te geven. Zoals TUI aangeeft, spenderen toeristen nu zo'n 25% meer aan hun reizen en boeken ze geen 8 à 10 dagen maar 14 dagen.