Korte nieuwsitems

Geschreven op 22-09-2021Het ‘Agencia Estatal de Meteorología’ (AEMET) houdt rekening met de mogelijkheid dat er de komende uren zure regen zal beginnen vallen op bepaalde plaatsen op de eilanden, een fenomeen dat verband houdt met de uitbarsting van de vulkaan La Palma. Zure regen ontstaat wanneer zwaveldioxide, stikstofoxiden, ammoniak en vluchtige organische stoffen oplossen in de regenwolken.

De brandweer werd afgelopen dinsdag om 10.00 uur gecontacteerd door de Guardia Civil, die om medewerking verzocht bij het bergen van het levenloze lichaam van een vrouw dat was gevonden in een moeilijk toegankelijk gebied van het strand Los Guíos in Los Gigantes. Tot nu toe is de doodsoorzaak onbekend.

De cumulatieve incidentie van Covid-19 op de Canarische Eilanden staat op het laagste peil sinds augustus 2020 en bedroeg woensdag 65,81 gevallen per 100.000 inwoners op 14 dagen en 30,10 gevallen op 7 dagen

Agenten van de Nationale Politie hebben dinsdagmorgen een 31-jarige man gearresteerd met een strafblad nadat hij probeerde zijn moeder te verstikken terwijl ze sliep in het ouderlijk huis in Telde op het eiland Gran Canaria. Buren hadden de politie verwittigd omdat de vrouw om hulp riep vanuit het raam van haar huis.

In de gemeente El Paso op La Palma zijn gisteren vier mensen gewond geraakt na een aanrijding tussen twee voertuigen. De brandweer heeft twee jongeren van 23 jaar uit hun auto moeten bevrijden en alle vier de slachtoffers werden met verschillende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Van 24-26 september wordt in Puerto de la Cruz in het ‘Casa de la Juventud’ de ‘‘Puerto Gaming Party Xpress’ georganiseerd. Het is een face-to-face evenement rond gaming, waar spelers van elk niveau en mensen van alle leeftijden kunnen genieten van toernooien en verschillende videogame-activiteiten.

Een boot (patera) met 61 migranten aan boord is gisteren onderschept in de wateren nabij Tenerife door Salvamento Marítimo. Ze werden overgebracht naar de haven van  Los Cristianos. Een van de inzittenden moest worden overgebracht naar het hospitaal.

Ashotel gelooft niet dat de vulkaan op La Palma het Canarische toerisme in het algemeen zal beïnvloeden. Het is echter belangrijk om de toeristen duidelijk te maken dat het fenomeen een zeer beperkt gebied treft en dat de toeristische activiteit normaal doorgaat op de rest van de Canarische Eilanden en dat de noodsituatie zich alleen beperkt tot La Palma.

Een dakloze is zondag om het leven gekomen als gevolg van een aanval door drie Canariërs die worden gezocht door de Nationale Politie. De aanval vond plaats in een park in de regio van Puerto de Las Palmas op Gran Canaria.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).