Korte nieuwsitems

Geschreven op 23-09-2021Een groep jongeren uit La Palma, die in de hoofdstad Madrid studeren, deden een oproep op de sociale netwerken aan de inwoners van Madrid om kleding en niet-bederfelijk voedsel te doneren voor de slachtoffers van de uitbarsting van de vulkaan. Dit bleek een succes te zijn en ondertussen is er ook een firma bereid gevonden om de goederen gratis naar La Palma te vervoeren.

Er is altijd gezegd dat de Canarische Eilanden erg solidair zijn en deze keer is dat opnieuw gebleken. De acht eilanden zijn samengekomen om alle inwoners van La Palma te helpen die dakloos zijn geworden. Vele organisaties en bedrijven zijn volop bezig met het verzamelen van voedsel, kleding en producten voor persoonlijke hygiëne.

Ook de Canarische kunstenaars zijn solidair en meer dan 100 van hen hebben zich op Instagram aangesloten bij een actie om, door de verkoop van illustraties en tekeningen die voor de gelegenheid zijn gemaakt, geld in te zamelen voor de getroffen families op La Palma.

De brandweer is er donderdagmorgen in geslaagd de brand te blussen die zich voordeed in een restaurant op de begane grond van een flatgebouw met vier verdiepingen in de calle Santa Clara in Santa Cruz, waardoor de bewoners moesten geëvacueerd worden. Een ​​55-jarige man en een 87-jarige vrouw werden bevangen door de rook en werden overgebracht naar het ziekenhuis.

De aanwezigheid van as in het luchtruim van La Palma veroorzaakte vanaf gisteren vertragingen in de luchtverbindingen met het eiland. Tot woensdag konden alle vluchten normaal doorgaan, maar vanaf donderdagmorgen bereikte de aswolk van de vulkaan de omgeving van de luchthaven.

De koning en de koningin van Spanje bezochten gisteren het eiland La Palma en betuigden hun steun en solidariteit aan de mensen die zijn getroffen door de uitbarsting nadat de lava hun huizen heeft verwoest of dit dreigt te doen. Ze werden vergezeld door de premier van Spanje, Pedro Sánchez.

Volgens het ‘Instituto Geográfico Nacional’ (IGN) werd er woensdagnacht om 2.25 uur een aardbeving geregistreerd in Santa María de Guía op Gran Canaria. De aardbeving had een kracht van 2,2 op de schaal van Richter en bevond zich op een diepte van 11 kilometer. Er is geen gevaar voor de bevolking en zulke bevingen komen regelmatig voor tussen Tenerife en Gran Canaria.

De Canarische vice-president en minister van Financiën, Román Rodríguez, kondigde aan dat zijn departement onmiddellijk de nodige fondsen zal vrijmaken voor de aankoop van de eerste 73 huizen die, na de nodige renovatiewerken, beschikbaar zullen worden gesteld aan degenen die getroffen zijn door de vulkaanuitbarsting op La Palma.

Terwijl we allemaal naar La Palma kijken, gaat de migratiestroom gewoon door: 95 immigranten arriveerden gisteren in twee boten op Gran Canaria en Tenerife, waaronder 16 vrouwen en 24 minderjarigen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).