AENA gaat 311 miljoen investeren in de luchthavens van Tenerife

Geschreven op 25-09-2021AENA zal tussen 2017 en 2026 (investeringsplannen DORA I en II) ongeveer 311 miljoen euro investeren in de twee luchthavens van Tenerife. Bronnen van de luchthavenbeheerder leggen uit dat het cumulatieve investeringscijfer in deze tien jaar hun "betrokkenheid" bevestigt ter verbetering van de luchthavenfaciliteiten van het eiland.

Een van de acties die met dit geld wordt gefinancierd, is de uitvoering van het verbindingsgebouw van de twee terminals van Tenerife Sur, dat in zijn laatste fase is en het mogelijk zal maken de oppervlakte van de luchthaven te verdubbelen, ruimtes te reorganiseren, het aantal passagiers uit te breiden van 13 tot 16 miljoen en een verbetering meebrengt van de kwaliteit van de geleverde diensten, die al zeer gewaardeerd worden door de passagiers.

De plannen voor de bouw van een nieuwe, ultramoderne terminal op Tenerife Zuid worden verschoven naar de periode 2027-2031 (investeringsplan DORA III) aangezien de pandemie voor dalende cijfers heeft gezorgd, hoewel er een economisch en politiek front op het eiland is dat inzet voor de uitvoering van deze werkzaamheden vóór 2026.

De regionale afgevaardigde van de ‘Grupo Nacionalista Canario’, Rosa Dávila, en de minister van de Cabildo de Tenerife, Carlos Alonso, eisten donderdag dat de regering van Spanje de investering van de nieuwe terminal van Tenerife Zuid in het investeringsplan DORA II zou opnemen. In een verklaring waarschuwt Dávila dat het niet opnemen van de nieuwe terminal in DORA II ernstige schade zou toebrengen aan Tenerife aangezien de huidige infrastructuur niet kan voldoen aan de eisen van de passagiers. Bovendien is de nieuwe terminal erg belangrijk voor de toekomst van Tenerife, aldus Dávila.