Korte nieuwsitems

Geschreven op 30-09-2021De Rechtbank van Telde (Gran Canaria) heeft de opsluiting bevolen van de 31-jarige man die in de wijk Jinámar een kind van 8 jaar heeft aangereden en vluchtmisdrijf pleegde. Het kind is later aan zijn verwondingen overleden. De dader wordt beschuldigd van doodslag, vluchtmisdrijf, misdaad tegen de verkeersveiligheid voor het rijden zonder rijbewijs, diefstal van een voertuig en vervalsing van documenten.

Een 52-jarige man van Duitse nationaliteit is woensdagochtend rond 10.50 uur overleden nadat hij was gaan duiken aan het strand van Abades (Arico). Hij voelde zich onwel en kreeg korte tijd later een hartstilstand. Zijn collega’s begonnen onmiddellijk met de reanimatie maar spijtig genoeg zonder succes.

Agenten van de Nationale Politie hebben op de luchthaven van Tenerife Sur in een week tijd zes mensen gearresteerd. Tegen twee van hen was een arrestatiebevel uitgevaardigd en de overige vier voor het vervalsen van paspoorten waarmee ze van plan waren naar het Verenigd Koninkrijk te reizen. Ze werden allemaal gezocht voor verschillende andere misdrijven.

Tussen 4 september 2020 en 24 september 2021 werden er in Santa Cruz de Tenerife in totaal 10.259 ‘Covid-boetes’ opgemaakt, waarvan bijna de helft is verwerkt. Dit is de samenvatting van een jaar van sancties, waarvan de meest talrijke verband houden met het niet gebruiken van het masker en het overtreden van de avondklok.

De gemeenteraad van Garachico voert sinds kort een strijd tegen de 'containerverbranders'. In minder dan een maand tijd hebben vandalen drie afvalcontainers in het historische centrum in brand gestoken met het risico dat dit met zich meebrengt. Tot nu toe is er niets gebeurd, maar er staan auto’s in de buurt en gebouwen binnen het historische complex met veel hout en dit soort vandalisme kan tragische gevolgen hebben, aldus de burgemeester.

De cybercriminaliteit op de Canarische Eilanden steeg met meer dan 63% in 2020 met 14.500 geregistreerde misdaden. Volgens gegevens, die het ministerie van Binnenlandse Zaken over cybercriminaliteit heeft gepubliceerd, werden er in de provincie Las Palmas 8.942 gemelde feiten geregistreerd en 5.507 in de provincie Santa Cruz de Tenerife.

Het Hooggerechtshof van de Canarische Eilanden heeft twee mannen veroordeeld tot een gevangenisstraf voor het verkrachten van twee meisjes op Lanzarote. Op een feestje begonnen de jonge vrouwen, hetzij door alcohol of andere middelen, zich duizelig en gedesoriënteerd te voelen en hiervan hebben de daders misbruik gemaakt.

De snelle veerboot Volcán de Taidía van Naviera Armas Trasmediterránea begon woensdagochtend aan zijn lange leveringsreis in de haven van Hobart (Tasmanië, Australië) en zal na 26 dagen Santa Cruz bereiken. Het modernste hogesnelheidsschip ter wereld in zijn categorie heeft een capaciteit voor 1.184 passagiers, 215 auto's, 595 strekkende meter ro/ro-vracht en een snelheid van 34 knopen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).