SOS van de toeristische sector van La Palma door de vele annuleringen

Geschreven op 30-09-2021De toeristenvereniging van La Palma heeft donderdag een SOS gelanceerd in het licht van het dreigende panorama voor de sector vanwege het enorme aantal annuleringen en een bezettingsgraad in de hotels van ongeveer 15%.

In een verklaring doet het ‘Centro Insular de Iniciativas Turísticas’ (CIT) een beroep op de traditionele toeristenmarkten om het eiland te helpen en het op een verantwoorde wijze te bezoeken ondanks dat de vulkaan verder gaat met uitbarsten.

Het benadrukt dat het eiland een veilige en aantrekkelijke bestemming is en dat het vooral de komst van toeristen nodig heeft. De vulkaan heeft zo'n 270 hectare rechtstreeks aangetast, wat een zeer beperkte zone is.

Het CIT doet deze oproep om een economisch debacle op La Palma te vermijden, aangezien de impact van de uitbarsting enorme schade heeft toegebracht aan de bananensector, die samen met het toerisme goed is voor 75% van het BBP van La Palma.

De toeristenvereniging waarschuwt dat het verlies van de vele bananenplantages, de vertraging van de economische activiteit en de lage bezettingsgraad van de hotels in de komende maanden, hen dwingt om te reageren omdat vele gezinnen afhankelijk zijn van deze sectoren.

Vandaar deze wake-up call, zonder te vergeten dat de prioriteit uitgaat naar de gezinnen die hun huis hebben verloren en hun volledige hebben en houden hebben zien verdwijnen onder de vulkanische lavastromen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).