Gele waarschuwing voor temperaturen tot 36 graden in het weekend

Geschreven op 01-10-2021Het ‘Agencia Estatal de Meteorología’ (Aemet) heeft de gele waarschuwing (risico) op de Canarische Eilanden geactiveerd tijdens het weekend met maximumtemperaturen tot 36 graden.

De gele waarschuwing, die vandaag om 19.00 uur van kracht wordt, zal van toepassing zijn op Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura en op Tenerife, waar de hitte vooral merkbaar zal zijn in het zuiden en zuidwesten van het eiland.

Op zaterdag blijven de temperaturen erg hoog tot 34 graden op Fuerteventura, Gran Canaria en Tenerife maar ook op La Gomera, La Palma en El Hierro.

De ‘Dirección General de Seguridad y Emergencias’ van de Canarische Eilanden heeft dan ook vanaf vandaag de alarmsituatie afgekondigd voor het risico op bosbranden op El Hierro, La Gomera, Tenerife en Gran Canaria vanwege de hoge temperaturen in combinatie met de lage luchtvochtigheid en windstoten van 55 tot 65 km/uur.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).