De Canarische Eilanden herstellen hun luchtverbindingen met 7,8 miljoen stoelen voor deze winter

Geschreven op 02-10-2021De luchtvaartmaatschappijen hebben voor dit winterseizoen, dat loopt van november tot maart, 7,8 miljoen luchtstoelen ingepland voor de Canarische Eilanden.

Dit werd gisteren aangekondigd door de minister van Toerisme, Industrie en Handel van de Canarische Eilanden, Yaiza Castilla, wat een herstel impliceert van de normale luchtcapaciteit.

We kunnen eindelijk zeggen dat het grootste deel van onze luchtconnectiviteit is hersteld en dat de eilanden vanaf november verbonden zullen zijn met 140 bestemmingen, vergeleken met 153 vóór de pandemie, aldus Castilla.

Hoewel de reguliere verbindingen met de Scandinavische landen zijn weggevallen, zijn er meer vluchten naar Zuid-Europa, vooral naar Italië en Frankrijk maar er zijn ook nieuwe luchtverbindingen met Letland en Slowakije, wat bijdraagt ​​aan de diversificatie van de bronmarkten.

Het Verenigd Koninkrijk is opnieuw de markt met de meeste stoelen, namelijk 2,2 miljoen, dat is 6% meer dan in de winter van 2019/2020, aldus Castilla.

Ondanks deze positieve gegevens gaf Castilla aan dat ze blijven werken aan het herstellen van de connectiviteit en tegelijkertijd inzetten op nieuwe bestemmingen met nieuwe promotiecampagnes om de vraag in de verschillende markten te activeren.

De toeristische sector van de Canarische Eilanden bereidt zich voor op het hoogseizoen, dat officieel vanaf november zal beginnen met zeer goede vooruitzichten, aldus de voorzitter van de Federatie van Horeca- en Toerismeondernemers (FEHT), José Maria Mañaricua.

In oktober zal een bezettingsgraad van 70% worden behaald na de vele last-minute reserveringen. Dit cijfer zal groeien vanaf november, wanneer het hoogseizoen van de Canarische Eilanden begint. Voor het eerst sinds het begin van de pandemie zijn de voorspellingen goed en zien we dat de aantallen groeien. Er zijn geen annuleringen en de reserveringen nemen toe, aldus Mañaricua.