Korte nieuwsitems

Geschreven op 02-10-2021De vulkaan Cumbre Vieja, die 14 dagen geleden uitbrak in de regio Cabeza de Vaca in de gemeente El Paso op La Palma, heeft al 80 miljoen kubieke meter magma uitgestoten, bijna het dubbele van de Teneguía-vulkaan, die in 1971 tot uitbarsting kwam.

Agenten van de Nationale Politie hebben een 34-jarige man gearresteerd in El Rosario op Tenerife, omdat hij gestolen loten had opgekocht bij een straatbende uit Santa Cruz en deze had doorverkocht voor een waarde van 6.800 euro. Tegen de dader liepen reeds drie arrestatiebevelen voor eerdere feiten.

Een vrouw heeft ernstige verwondingen opgelopen toen ze donderdagavond op haar motorfiets werd aangereden door een auto in de calle Minerva in de gemeente Arona. Ze werd ter plaatse gestabiliseerd en nadien overgebracht naar het ziekenhuis.

Twee personen zijn gewond geraakt in de gemeente Santiago del Teide toen ze met hun 'quad' van de weg raakten en in de ravijn terechtkwamen. De brandweer kwam ter plaatse om de slachtoffers te redden die hierbij verschillende verwondingen opliepen.

Een vrouw heeft ernstige brandwonden opgelopen bij een brand die gisteren plaatsvond in een huis in El Tablado in de gemeente Güímar. De brandweer kon de brand vrij snel blussen al is de schade aan het huis vrij groot.

Tussen januari en juli 2021 hebben 346.991 toeristen de stad Santa Cruz bezocht, met geschatte uitgaven van iets meer dan 15 miljoen euro en een gemiddelde hotelbezettingsgraad van 35,8%. Het is dus belangrijk concrete acties uit te voeren om de toeristische sector te reactiveren, waarin zo'n 15.000 mensen werkzaam zijn.

September is de recordmaand wat betreft het aantal sterfgevallen door verdrinking op de Canarische Eilanden met 7 slachtoffers, gevolgd door juni (6), februari, juli en augustus (elk 5).


 

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).