Korte nieuwsitems

Geschreven op 04-10-2021De president van de Spaanse regering, Pedro Sánchez, is gisteren voor de tweede maal naar La Palma gereisd sinds de uitbarsting begon om opnieuw zijn steun te betuigen aan de bevolking en om op de hoogte te blijven van de impact van de vulkaanuitbarsting.

In de Aridane-vallei, in het zuidwesten van La Palma, zijn er kinderen die hun huis en ook hun school zijn kwijtgeraakt door de lavastroom. Het ministerie van Onderwijs van de Canarische Eilanden voorziet dat de kinderen de komende week weer naar de klas zullen kunnen gaan. Het gaat om 123 kinderen die zullen worden verspreid over de scholen in de naburige gemeenten.

Agenten van de lokale politie van Las Palmas de Gran Canaria hebben een man gearresteerd voor diefstal met geweld. Hij had een voedselautomaat opengebroken in de calle Barcelona en nadat hij door de politie was opgepakt, heeft hij een agent geslagen en in zijn been gebeten.

De Guardia Civil heeft 22 mensen aangehouden voor hun betrokkenheid bij de verkoop van 253 ton vleeswaren die vanwege de vervallen houdbaarheidsdatum niet meer geschikt waren voor menselijke consumptie. De goederen werden vanuit Las Palmas de Gran Canaria naar de andere eilanden gedistribueerd.

Aan de kust van de gemeente Granadilla de Abona is zaterdagochtend vroeg een ‘narcoboot’ gevonden die, vermoedelijk geladen met hasj, bij zonsopgang ongezien aan de kust arriveerde. Er is niets bekend over de bemanning maar er zijn sporen van drugs gevonden en een dozijn brandstofvaten, wat suggereert dat hij van het Afrikaanse continent komt.

Aanstaande vrijdag 15 oktober opent het ‘Hotel Emblemático F24 ‘ zijn deuren voor het publiek in de wijk El Toscal in Santa Cruz de Tenerife. Het hotel, gelegen aan de Calle San Vicente Ferrer 24, was een eengezinswoning met drie verdiepingen dat 94 jaar geleden in 1927 werd gebouwd. De eigenaren van dit nieuwe hotel met negen kamers besloten het houtwerk en een deel van de oorspronkelijke vloer te behouden en een decoratie te kiezen die past bij de geschiedenis van het prachtige pand. Kortom, een nieuwe schat in El Toscal.

De Cabildo van Tenerife gaat verder met de derde fase van de asfaltering van de Autopista del Sur (TF-1) tussen Costa Adeje en Playa Paraíso. De werken worden uitgevoerd van zondag 3 oktober tot en met vrijdag 7 oktober.

Een 55-jarige man is zaterdagnamiddag gestorven nadat hij uit het water was gered aan de playa de Burro in Corralejo (Fuerteventura). Het slachtoffer vertoonde tekenen van verdrinking en kreeg een hartstilstand. Hij werd nog gereanimeerd maar spijtig genoeg zonder succes.

In 2019, vóór de pandemie, arriveerden 84,5 miljoen toeristen in Spanje, een recordjaar. Deze cijfers zullen naar verwachting niet opnieuw worden behaald voor 2023, maar dit jaar zal het begin van het herstel zijn. De cijfers van de toeristenvereniging Exceltur geven aan dat het aantal buitenlanders in het derde kwartaal van dit jaar 53,3% lager was dan in 2019, terwijl de prognoses aantonen dat ze in het vierde kwartaal slechts 15,5% lager zullen zijn. Zo zal het BBP van het toerisme dit jaar volgens de prognoses 82.000 miljoen euro bedragen, nog steeds 47% onder de bijna 155.000 miljoen in 2019, maar ruim boven de 53.000 miljoen waarmee 2020 werd afgesloten.


 

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).