Korte nieuwsitems

Geschreven op 05-10-2021De Ángeles Alvariño keert terug naar de eilanden om het onderzoek naar de gevolgen van de vulkaanuitbarsting voort te zetten. Het oceanografische schip van het Spaanse Instituut voor Oceanografie, dat intensief werk heeft verricht bij de zoektocht naar de meisjes Anna en Olivia, zal met zijn moderne apparatuur en nieuwste technologie interessante gegevens kunnen verschaffen over de impact van de vulkaanuitbarsting in de oceaan.

Zwaveldioxide van de vulkaan op La Palma bereikt het Caribisch gebied. De hoogte van de aswolk wordt geschat op ongeveer 5.000 meter, meldde Copernicus senior wetenschapper Mark Parrington op zijn Twitter-account.

Het gebeurt niet alleen in de hoofdsteden op het vasteland: de massale samenkomst van jongeren is ook een probleem geworden voor de openbare veiligheid in de dichtstbevolkte steden van de Canarische Eilanden. Een staaltje hiervan vond dit weekend plaats in La Laguna, waar twee groepen jongeren moesten worden ontbonden uit veiligheidsoverwegingen. Twee personen werden hierbij gearresteerd omdat ze flessen en andere voorwerpen naar de agenten gooiden.

Agenten van de Nationale Politie hebben een 45-jarige Letse burger aangehouden waartegen een Europees aanhoudings- en uitleveringsbevel was uitgevaardigd door de gerechtelijke autoriteiten van zijn land. De man wordt beschuldigd van misdaden van mensenhandel en tabakssmokkel voor een geschatte marktwaarde van 7 miljoen euro.

Een 17-jarige motorrijder is maandagmorgen vroeg om het leven gekomen na een aanrijding met een auto in de calle Calzadilla in de gemeente Los Realejos op Tenerife. Het slachtoffer liep daarbij zeer ernstige verwondingen op en overleed ter plaatse.

Een 30-jarige man is zondag ernstig gewond geraakt nadat hij in een ravijn was gevallen in de regio Pocitos aan de kust van Añaza op Tenerife. Het slachtoffer liep zware verwondingen op aan zijn benen en kon door de brandweer uit zijn benarde situatie worden gered.


 

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).