Avocado wordt duurder en schaarser op de Canarische Eilanden

Geschreven op 05-10-2021


De afgelopen maanden waren niet erg gunstig voor de avocadoliefhebbers op de Canarische Eilanden. De supermarkten verkochten ze aan meer dan 10 euro per kilo en de vooruitzichten zien er alles behalve rooskleurig uit, volgens de experts.

De voorzitter van de ‘Asociación de Productores de Aguacates de Canarias’ (Aguascan), Wenceslao Martínez, verklaarde dat de oogst twee jaar na elkaar, in 2020 en 2021, zeer slecht is geweest vanwege de stormen die er zijn geweest.

En door de vulkaanuitbarsting in het Cumbre Vieja-gebied op La Palma zal de situatie zeker nog verergeren. La Palma produceert namelijk 60 procent van alle avocado op de archipel. Martínez wijst erop dat er vooral in de lente en de zomer hoge prijzen zullen worden gevraagd omwille van de grote tekorten.

Evenzo hekelt de Aguascan-woordvoerder de wanpraktijken bij de commercialisering van de avocado omdat de tijd, die nodig is voor zijn rijping, niet wordt gerespecteerd en er te vroeg wordt geoogst. Dit is pure oplichterij, besluit Martínez.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).