Criminele organisatie, die migranten naar het vasteland overbracht, opgedoekt op Tenerife

Geschreven op 06-10-2021


Agenten van de Nationale Politie en de Guardia Civil hebben in een gezamenlijke operatie een criminele organisatie op Tenerife ontmanteld die zich toelegde op het overbrengen van migranten naar het vasteland met valse documenten.

In totaal zijn 16 mensen met de Senegalese nationaliteit gearresteerd (13 op Tenerife, 2 op Ibiza en 1 in Gerona), die worden beschuldigd van het behoren tot een criminele organisatie, voor misdaden tegen de rechten van buitenlandse burgers en de volksgezondheid en documentvervalsing.

Bij de operatie werden 10 huiszoekingen verricht, waarbij meer dan 20 vervalste paspoorten werden gevonden evenals 46 dossiers met documentatie om de situatie van migranten te regulariseren, maar ook 900 gram cocaïne, meer dan 1.000 ecstasypillen, 90 gram heroïne, 23.600 euro cash geld, valse ponden en 77 telefoons.

De organisatie ving de migranten op die met bootjes op de Canarische Eilanden waren aangekomen en verborgen ze in verschillende, kleine maar overbevolkte appartementjes terwijl ze de valse documenten voorbereidden. Eenmaal deze klaar waren, werden de migranten naar de verschillende havens en luchthavens van de eilanden gebracht en daar kregen ze de laatste instructies over hoe te handelen bij het aan boord gaan.

Naar schatting zou deze organisatie erin geslaagd zijn om ten minste 113 mensen met valse paspoorten naar het Europese vasteland over te brengen. De verkregen voordelen bedragen meer dan 200.000 euro en nieuwe arrestaties in de nabije toekomst zijn niet uitgesloten.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).