De toeristische reactivering geeft zuurstof aan de taxisector in het zuiden van Tenerife

Geschreven op 06-10-2021


De taxisector in de toeristische gemeenten van het Zuiden krijgt eindelijk wat meer zuurstof dankzij het voortschrijdende toeristenherstel dat deze zomer is begonnen na het ‘nul-toerisme’ van het afgelopen jaar.

De taxichauffeurs van Granadilla de Abona, die verantwoordelijk zijn voor het ophalen van de passagiers die aankomen op de luchthaven van Tenerife Zuid, hebben bijna een jaar met slechts 16 voertuigen van de 191 gereden. En dan waren ze verplicht om 14 uur per dag te werken om slechts 30% van de inkomsten te behalen in vergelijking met de periode voor de pandemie.

De taxichauffeurs hebben zwarte sneeuw gezien. Nu is de situatie gelukkig al wat verbeterd dankzij een grotere toestroom van toeristen uit Midden- en Noord-Europa en vooral uit het Verenigd Koninkrijk. De dienstverlening op Reina Sofía is ondertussen gestegen tot 66% en de chauffeurs kunnen nu ten minste hun kosten al dekken.

Víctor Ramos, voorzitter van de ‘Asociación de Autotaxis Granadilla de Abona’ legde uit dat het aantal vliegtuigen dat in het Zuiden landt lichtjes is gestegen, maar het grote verschil is vooral dat ze nu vol passagiers aankomen.

Wat betreft de voorspellingen voor de winter, het hoogseizoen op de Canarische Eilanden, is de vertegenwoordiger van de sector gematigd optimistisch: AENA verwacht meer luchtverkeer, hoewel sommige touroperators, zoals TUI, voorzichtig zijn en een lichte groei voorspellen, maar wij zijn al blij met elke lichte stijging, zo besluit Ramos.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).