De toestroom van migranten is dit jaar met 114% gestegen op de eilanden

Geschreven op 06-10-2021


De aankomsten van migranten over zee op de Canarische eilanden zijn in de eerste negen maanden van het jaar met 114% gestegen. Dit staat te lezen in de gisteren gepubliceerde balans van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Zo werden er 13.118 migranten geregistreerd die zijn toegekomen in 340 boten en cayuco's. Alleen al in september zijn er 3.863 migranten toegekomen in 97 boten.

De cijfers van september laten een nieuwe stijging zien aangezien er 2.139 immigranten meer zijn toegekomen dan in augustus toen dat er 1.724 waren. Een proces vergelijkbaar met dat van het vasteland Spanje en de Balearen, waar vorige maand 4.245 migranten arriveerden, 2.462 meer dan in augustus.

De toename van de migratiedruk leidde er gisteren toe dat er opnieuw hulp is gevraagd aan de Spaanse staat om te voorkomen dat mensonwaardige situaties zich opnieuw zouden voordoen zoals enkele maanden geleden op de kade in Arguineguín (Gran Canaria) of in de opvangkampen in La Laguna (Tenerife).

Er werd ook om versterking gevraagd van het ‘Sistema Integrado de Vigilancia Exterior’ (SIVE) waarmee de aankomst van boten aan de Canarische kust kan worden gedetecteerd en dat levens kan redden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).